Silivri'de tutuklu bulunan ileri derecede böbrek hastası Komiser Ahmet Özdil’e 71 gün sonra ameliyat izni çıktı. Dün Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen böbrek hastası Özdil, “Tadilatta ve ancak iki aya tamamlanır” denen mahkum odasına yatırıldı.

Bugün gazetesinin haberine göre, ileri derecede böbrek rahatsızlığı olan ve doktorların ‘acil ameliyat olmalı’ dediği Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Komiser Ahmet Özdil, 71 gün sonra hastaneye yatırıldı. Öğle saatlerinde Özdil'in Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatış işlemleri gerçekleştirildi.

MAHKUM ODASINA YATIRILDI

Özdil, daha önceden "Tadilatta ve ancak iki aya tamamlanır” denen hastanenin mahkum odasına yatırıldı. Özdil’in yanında babası Mustafa Özdil refakatçi olarak kalırken, bir jandarma astsubay, bir jandarma er ve bir gardiyan da mahkum odasında nöbet tuttu. Özdil, bugün alınacak tahlil sonuçlarına göre hastanenin Üroloji Bölümü’nde ameliyata alınacak.

TAHLİYE OLMUŞ GİBİ SEVİNDİK

Özdil’in kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne akın eden akrabalarından dayısı Zeki Özdil, ameliyat izni çıkmasına tahliye edilmesi kadar sevindiğini söyledi. Zeki Özdil, "Yeğenim uzun süredir bu hastalıkla mücadele ediyor. İnşallah amaliyat olduktan sonra sağlığına kavuşacak. Kendisiyle görüşme fırsatımız olmadı. Ameliyat sonrası görüşmeyi umuyoruz.” dedi.

NEYE İNANACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK

Ahmet Özdil'in amcası İsmail Özdil, hastanenin daha önce tadilatı bahane ederek ameliyatı yapmadığını hatırlattı. Amca Özdil, "Herkes can taşıyor. Böyle acil bir hastayı nasıl bu kadar süre bekletebiliyorlar? Sadece bu hastane mi var? Bize daha önce 'Tadilat var' diyerek ameliyatı yapamayacaklarını söylemişlerdi. Şimdi ‘tadilat var’ dedikleri mahkum odasına yatırdılar yeğenimi. Hangi söylediklerine inanacağımızı şaşırdık." diye konuştu.

'ACİL' DEDİLER 2 AY HASTANE HASTANE DOLAŞTIRDILAR

İki ayı aşkın süredir tedavi edilmeyen, hastane hastane dolaştırılan Özdil’in ameliyatı geçtiğimiz hafta Okmeydanı Eğitimve Araştırma Hastanesi’nin mahkum odasının tadilatı bahane edilerek 2 ay daha ertelenmişti.

MECLİS’E TAŞINDI

Türk Nefroloji Derneği 2. Başkanı Turgay Arınsoy, Özdil için "Geç kalınırsa akut böbrek yetmezliği meydana gelir. Eğer bir böbrek taşı mesaneyi tıkamışsa 4 haftanın üstünde tıkalı kalırsa geri dönüşü olmayan hasarlar oluşur. Kesinlikle müdahale edilmesi gerekiyor" demişti. İnsan Hakları Derneği ve Türkiye Tabipler Birliği, Özdil’e uygulanan sistematik işkence hakkında inceleme başlattı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da konuyu Meclis'e taşıyarak yazılı soru önergesi vermişti.