Avcılar'da dünyaya getirdiği bebeğini, çöp konteynerine attığı iddiasıyla gözaltına alınan bir çocuk annesi 34 yaşındaki Yıldız E., adliyeye sevk edildi.

Avcılar Firüzköy'de 19 Mart 2015 tarihinde bir çöp konteynerinde yeni doğmuş erkek bebek cesedi bulunması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı.

Bebeğin cesedi inceleme için Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderilirken polisler, olay yerine yakın güvenlik ve mobese kameraları da incelemeye aldı. Yapılan çalışmaların ardından bebeği bir kadının getirip konteynere attığı tespit edildi. Araştırmalarda 13 yıl önce eşinden ayrılan Yıldız E. (34), Avcılar'daki evinde şüpheli olarak gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen ve bebeği konteynere kendisinin attığını itiraf ettiği öğrenilen Yıldız E., doğumu kendi başına yaptığı, bebeğin ise göbek bağı koptuğu için kan kaybından öldüğü şeklinde ifade verdi.

Ancak Adli Tıp Kurumu uzmanları tarafından hazırlanan ön raporda, bebeğin boğulma sonucu öldüğü belirtildi. Bir çocuk annesi Yıldız E., Adli Tıp Kurumu raporu ile kendi ifadesi uyuşmayınca emniyetteki işlemlerin ardından Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.