Bursa'nın Nilüfer ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıkan otomobil, önce kaldırımda yürüyen gence çarptı, ardından cep telefonu bayiine girdi. Kazada yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırılırken, kaza anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Görükle Dumlupınar Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen kazada, Muhammed Furkan Toprak (21) idaresindeki 34 AS 6248 plakalı lüks otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini bir anda kaybetmesiyle kontrolden çıktı. Yoldan çıkan otomobil, kaldırımda yürüyen 29 yaşındaki Mehmet D.'a çarptıktan sonra iş yeri sahibi Şükrü D. (28) çarparak bir GSM firmasının bayiine girdi. Sürücü Toprak, araçta bulunan Baha Mansur D. (21) ve Abdullah Emin S. (20) ile Mehmet D. yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen 112 Acil ambulansı ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanasi'ne kaldırıldı.

KAZA KAMERAYA YANSIDI

FSM bayiindeki dehşet anları güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde iş yeri sahibi Şükrü D.'un müşterileriyle ilgilendiği sırada duyduğu gürültü üzerine irkildiği, otomobilin dükkana girmesiyle de kaçması yeralıyor. İş yerinde bulunan dört kamera tarafından görüntülenen kazada, aracın kaldırımda yürüyen gence çarpması da kayıtlarda yer aldı. Dükkanın camının kırılması, aracın çarptığı gencin ayağa kalkması da görüntülere yansıdı. GSM firması bayiinin yanındaki iş yerinde çalışan Veysel Kaya, kaza anını şöyle anlattı:

"Karşı yönden bir otomobil hızla geldi. Bu yolda hız yapılması yasak. Araç, çok hızlı geliyordu. Bulvar üzerinde önüne bir araba çıktı ve frene bastı, fakat araç dükkana girdi. Tam o esnada kaldırımdan bir genç geçiyordu. Otomobil çarptığı yaya ile birlikte iş yerine girdi. Araç duvara çarpıp durabildi. Yaralıların sadece yüzlerine cam parçaları isabet etti. Ben o esnada dışarı bakıyordum. Kazayı baştan sona gördüm." Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kaza yerinde tuttuğu tutanaklar kapsamında cumhuriyet savcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.