Türkiye’de ilk defa köpekli firizbi yarışması Kağıthane’de yapıldı. 26 köpeğin katıldığı yarışmada renkli görüntüler oluştu. Yarışma koordinatörü Petek Ulusu, daha çok sokak köpeğinin sahiplenilmesi için böyle yarışmaların önemli olduğunu söyledi.

Kağıthane Hasbahçe tesisleri bugün çok farklı bir yarışmaya ev sahipliği yaptı. Özellikle çocukların eğlence aracı olan firizbi, bu defa köpeklerin yarış aleti oldu. Sahiplerinin attığı firizbileri yakalamayı başaran köpekler puan aldı. Türkiye’nin ilk firizbi turnuvasını yaptıklarını belirten yarışma koordinatörü Petek Ulusu, "Amacımız Türkiye’de köpekli sporları tanınması. Bunun şöyle bir güzelliği var. insanların köpekleriyle neler yapabildiklerini, nasıl güzel vakit geçirdiklerini, eğitimle köpeklerin ne hale geldiğini görünce, daha çok sahipsiz hayvanların azalacağını düşünüyoruz. Çünkü eğitimsizlik burada en büyük sorun. Köpek sahibi olmak için köpeğinden önce sahibinin eğitilmesi gerekiyor. Ve bir eğitimli köpekle hayat çok daha kolay oluyor. İşte, karnede sevgililer gününde alınan köpekleri sokaklarda görüyoruz. Bu da bizi çok üzüyor.” diye konuştu.

Toplamda 26 köpeğin yarışmaya katıldığını belirten Ulusu, ilginin gittikçe arttığını söyledi. Sadece İstanbul değil farklı şehirlerden gelenlerin de olduğunu kaydeden Ulusu, şöyle devam etti: “Atlı sporlar Türkiye’de biliniyor ama daha çok üst gelir sınıfı insanlar yapabiliyor. Köpekli sporların böyle olmadığını hep beraber göreceğiz. Takımlarının ve liginin oluşmasını istiyoruz.” Yarışmanın sonunda birinci olan köpek, köpekli firizbi dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandı.