Bursa’da hafta başında etkili olan kar yağışının kapattığı bir yol sebebiyle koyunlarıyla dört gün boyunca damında mahsur kalan vatandaş, Osmangazi Belediyesi ekiplerinin yolu açmasıyla kurtuldu.

Kirazlı Mahallesi'nde yaşanan olayda, koyunlarıyla birlikte meradaki damında mahsur kalan Kamil Güroluk, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a telefon ederek yardım istedi. Güroluk’un imdadına, belediyenin karla mücadele ekipleri yetişti. Başkan Dündar’ın talimatıyla harekete geçen ekipler, Uludağ yamaçlarındaki mahalleye giderek, Güroluk’un bulunduğu bölgenin yollarını açtı. 100 kadar küçükbaş hayvanıyla birlikte mahsur kalan vatandaşın karla kapanan yolunu açan ekipler, yaklaşık dört gün süren esaretine son verdi.

Yer yer 1,5 metre yüksekliğe ulaşan karla mücadele eden ekipleri büyük bir sevinçle karşılayan Kamil Güroluk teşekkür etti. Güroluk, “Kar çok şiddetli yağdı. Yolumuz kapandığı için köye ulaşamadık. Hayvanlarımızın yemi bitmek üzereydi. Ben de bağlı olduğumuz Osmangazi Belediyesi'ni arayıp başkanımızdan yardım istedim. Sağolsun, ekiplerini gönderip yolumuzu açarak bizi bu esaretten kurtardı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz de hayvanlarımızın ihtiyacı olan yemleri rahat rahat temin edebileceğiz.” dedi.

Karla mücadele ekipleriyle birlikte bölgeye giden Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner ise, “Bu sene kış oldukça yoğun geçiyor. Geçtiğimiz hafta yaşadığımız lodos felaketinin ardında bastıran kar yağışıyla birlikte özellikle Uludağ yamaçlarındaki mahallelerimizde yollar kapandı. Ekiplerimiz, kapanan yolları açmak için 24 saat görev yapıyor. Kirazlı Mahallemiz'de bir vatandaşımız, küçükbaş hayvanlarıyla birlikte merada mahsur kalmış. Bizden yardım istedi, bizler de ekiplerimizle birlikte yolları açarak vatandaşımıza ulaştık.” dedi.