Dolandırıcılar telefonla dolandırıcılıkta yeni bir yönteme geçtiler. Telefon dolandırıcıları, sigorta ödemesi veya sağlık ödemesi adı altında aradığı kişilerin kart bilgilerini ele geçirerek hesaplarında bulunan tüm parayı çekiyor. Bu yünde polise, bankaya ve tüketici haklarına çok sayıda başvuru olduğu öğrenildi. Kartlarından para çekilerek dolandırılan vatandaşların hemen hemen hepsinin kredi kartı ve kredi aidatı başvurusu yapan kişiler olması dikkat çekiyor. Vatandaşları telefonla arayan dolandırıcıların tüm bilgilerini biliyor olması dikkat çekiyor.

Kendisini polis ve savcı olarak tanıtarak telefon dolandırıcılığından sonra şimdi de sağlık adına arayan dolandırıcılar vatandaşları mağdur etmeye başladı. Kredi kartı aidatını geri almak için müracaat eden Kamil Önder de dolandırıcı mağduru oldu. Kendisiyle birlikte kart ve kredi aidatı almak için müracaat eden çok sayıda kişinin de aynı şekilde dolandırıldığını belirten Önder, “Telefonum çaldı. Açtım, telefondaki bayan bana check-up yaptırmak için randevu aldığımı, yenilemezsem 700 TL, yenilersem 429 TL ödeyeceğimi söyledi. Benden kart bilgilerimi istedi. Önce tereddüt ettim ama beni ikna etti. Kart bilgimi verdim, kartımdan hemen 429 TL çekmişler. Sonra dolandırıldığımı anladım. Gerekli yerlere müracaat ettim ama bir sonuç alamadım. Vatandaşın dolandırılmasına devletimiz seyirci kalmamalı. Hakkını araması için yardımcı olmalı. Dolandırıldığımı anlattığımda aynı şekilde dolandırılanlarla ortak noktamızın kredi ve kredi aidat iadesi için başvuru yapanlar olduğunu gördüm. Çoğu, dolandırıcılara kanarak kart bilgilerini vermiş.” dedi.

Kredi ve kredi kartı aidatı iadesi için başvuru yapanlara uyarıda bulunan Önder, “Bunlar bir çete. Bu bilgileri birileri bunlara veriyor. Avukat mı, banka mı bilmiyorum. Biz iade için avukat aracılığıyla müracaat ettik. Bu bilgiler bu dolandırıcıların eline nasıl geçer? Bunu devletimiz ortaya çıkarmalı. Benim gibi başvuru yapan vatandaşlarımızı uyarıyorum. 'Ben dolandırılmam' demesinler. Ben de aynı şeyi diyordum ama dolandırıldım. Bu bir çete, devlet gerekli önlemi almalı. Vatandaş olarak bizim bunlarla başa çıkmamız zor görünüyor.” şeklinde konuştu.

Aynı yöntemle babası dolandırılan E. Özdemir de babasının telefonunun banka ismi söylenerek arandığı ve kredi çektiği banka ve alacağı miktarın da söylendiğini anlattı. Özdemir, “Babamı telefonla aramışlar. Bir şey anlayamadığı için bana verdi. Biz de kart bilgilerini verdik. Bize hangi bankadan iade yapılacağını, adımızı soyadımızı, telefonumuzu tüm bilgilerimizi biliyorlar. Bu bilgileri nereden alıyorlar? Demek ki babamın dosyasındaki bilgilere bir şekilde ulaşılmış. Babam 400 TL dolandırıldı.” dedi.