İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın koltuğuna 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle oturan 4. sınıf öğrencisi Hamza Emirhan Küçükler, ilk talimatını engelliler için verdi. Engelliler için yol ve çocuklar için de bisiklet yolu isteyen Küçükler, halasının engelli olduğunu söyleyince gözyaşlarına boğuldu. Küçükler'i Topbaş teselli etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Fatih’teki Hekimoğlu Ali Paşa İlkokulu öğrencileri ve öğretmenlerini Saraçhane'deki belediye binasında ağırladı. Topbaş, 23 Nisan'da koltuğunu ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Hamza Emirhan Küçükler'e bıraktı.

Başkanlık koltuğuna geçtiği taktirde yapacağı icraatlırı sıralayan Hamza Emirhan Küçükler, "Ben başkan olsaydım, kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlerin hepsinin İstanbul'da da yapılmasını sağlayarak, misafirperverliğimizi gösterip turist sayısını arttırmaya çalışırdım. Çocuklar için bisiklet yolu ve engelli vatandaşlarımızın rahat yürüyebilmeleri için yollar yapardım. Ekonomik durumu iyi olmayan zeki çocuklara burs verirdim. Yeşil alan ve parkların sayılarını çoğaltırdım." dedi.

Taleplerini iletmek üzere Kadir Topbaş'ın özel kalemini arayan Küçükler "Çocuklar için bisiklet yolu ve engelli vatandaşların yürüyebilmesi için yollar yapılmasını talep ediyorum." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Engelli vatandaşlar için yürüme yolları istemenizin özel bir nedeni var mı?" sorusu üzerine Küçükler gözyaşlarına boğuldu. Halasının felç olduğunu söyleyen Küçükler'i, Kadir Topbaş sarılarak teselli etti. Küçük öğrencinin gözyaşları Kadir Topbaş ve salonda bulunan gazetecileri de duygulandırdı.

Makamındaki törenin ardından, kendisini ziyaret eden öğrenci ve öğretmenlere ikramlarda bulunan Topbaş, çocuklarla tek tek ilgilendi. Topbaş, okula Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler dağıttı.