Romanya İzmir Başkonsolosluğu ile Küresel Doktorlar Ege Sağlık Federasyonu arasında sağlık hizmetleri noktasında bir süredir sürdürülen ikili görüşmeler ilk meyvelerini verdi. Küresel Doktorlar ile Focşani bölgesinde bulunan St. Pantelimon Hastanesi Baştabipliği arasında, Romanya Sağlık Bakanlığı'nın da onayı ile imzalanan protokol kapsamındaki "Romanya-Türkiye Sağlıkta Tecrübe Paylaşımı" projesi başarıyla tamamlandı. 2-16 Mart 2015 tarihlerinde 14 gün süre ile Şifa Üniversitesi Bornova ve Basmane hastanelerinde icra edilen projeye Romanya’dan yedi doktor, kendi branşlarında iştirak etti. Projenin bitimini müteakip Küresel Doktorlar Ege Sağlık Federasyonu Genel Merkezi'nde değerlendirme koplantısı, kokteyl ve sertifika töreni düzenlendi.

Küresel Doktorlar Ege Sağlık Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Yılmaz, “Böylesine güzel bir tabloyu ortaya koyan Küresel Doktorlarımız'a ve Başkonsolos Hanımefendi'ye teşekkürü borç biliyorum. Bizim için çok güzel günlerden birinde buradasınız. Bu birliktelik hakikaten çok güzel oldu. Projeyi başarıyla tamamlayan Romanyalı doktorlarımızı ülkelerine uğurlarken hayırlı yolculuklar diliyor, yeni yeni Romanyalı doktorları projemize davet ediyoruz.” dedi.

ROMANYALI HEKİMLER: YAŞADIKLARIMIZI UNUTMAYACAĞIZ

Misafir Romanyalı doktorlar adına konuşan plastik cerrahi uzmanı Dr. Corneliu Savin, “Türk doktorlarla birlikte olduk. Tecrübelerimizi karşılıklı paylaştık. Bilgi alışverişinde bulunduk. Pratikler yaptık, yeni teknikler gördük. Sonuçta başarılı bir proje oldu. Şunu da bilmenizi istiyoruz ki proje kapsamında yaşadığımız günleri hiçbir zaman unutmayacağız. Bizler de arkamızda iyi şeyler bırakmışızdır. Biz Balkanlar'dan geliyoruz ancak proje sayesinde Türklerle ne kadar benzeştiğimizi de gördük. Türkler de bizim gibi sıcakkanlı, misafirperver, güler yüzlü, samimiler. Bize çok güzel davrandılar. Balkanlar'dan geliyor olsak bile gördük ki biz aslında kardeşiz. Aslında sona eren, projenin ilk adımıdır. İnşallah ileride birlikte çok daha güzel şeyler yapacağız. Bizler sizinle her türlü işbirliğine varız. Sizler de Romanya’ya buyurun. Sizleri de bekliyoruz. Tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

BAŞKONSOLOS NİCOLAŞ: ŞU ANDA AĞLAYABİLİRİM

Törende konuşan Romanya İzmir Başkonsolosu Ceracela Nicolaş, “Ben şu an çok heyecanlıyım. Belki ağlayabilirim, çok heyecanlıyım. Küresel Doktorlar olmasaydı, Romanya’dan gelen doktorlarımız olmasaydı bu proje bu kadar başarılı olamazdı. Küresel Doktorlar, iki hafta o kadar çok şey yaptılar. Ben pek bir şey yapmadım ama inanılmaz derecede mutluyum. Romanya’dan gelen doktorlarımız, burasını evleri gibi hissettiler. Ailelerini, evlerini hiç özlemediler. Küresel Doktorlar Sağlık Federasyonu bir federasyon değil, onlar gerçeğin ta kendileri. Mesleğiniz kutsal bir meslek. Bu yüzden mesleğinize, 'Sağlıkta Tecrübe Paylaşımı' projenize ve sağlık hizmeti alanında yaptıklarınıza saygım sonsuz. Projenin devamı Romanya’da olacaktır. Sonra tekrar Türkiye, sonra tekrar Romanya şeklinde bu faydalı proje inşallah sürüp gidecek diye umut ediyorum. Küresel Doktorlar logosundaki, dünya üzerinde yer alan kalpler siz küresel doktorların kalpleridir, çünkü bizim doktorlarımızla o kadar güzel ilgilendiler ki bu yüzden de kalplerinizin dünyayı alacak kadar büyük olduğuna inandık. Doktorlarımız Romanya’ya dönecekler ama bir farkla, burada edindikleri tecrübelerle dönecekler. Ben bir diplomat olarak ayrıca seviniyorum, çünkü iki ülke arasında her alandaki ilişkileri geliştirmek benim görevim. Küresel Doktorlar, benim görevimi oldukça kolaylaştırıyorlar. Her devletin en önemli unsuru insandır, samimi ve sıcakkanlı insan. Esasen bu önemlidir. Bizler bu sıcakkanlılığı ve samimiyeti fazlasıyla hissettik, bu yüzden de çok rahatım. Ben Romanya Başkonsolosu olarak Küresel Doktorlar'a ve Şifa hastanelerine teşekkür ederim. Bu projenin sürekliliği için elimden ne geliyorsa yapacağım.” dedi.

Tören sonunda Romanyalı hekimlere sertifika verildi.