Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, okullarda açılan ücretsiz kursları ölçme amacıyla yapılan değerlendirme sınavında öğrencilere dağıtılan cevap kâğıdı görenleri şaşırttı.

Optik cevap kağıtta derslerin belirtilmemesi ve soru adedinin 1 ile 20 arasında olması gerekirken, 1 ile 120 arasında olması, kitapçıkta şıkların 4, cevap kâğıdında ise 5 şık olması görenleri hayrete düşürdü.

İsmini açıklamak istemeyen bir okul müdürü de, değerlendirme sınavının çok acemice hazırlandığını belirtti. Bahçe ilçesine gönderilen denemelerin fotokopi olduğunu aktaran Müdür, sınav kitapçıklarında, bazı soruların silik olduğu için okunmadığını, yanlış soru olduğunu, optik cevap kağıdında ise ders isimlerinin yazılmadığı aktardı. Soru kitapçığında A, B, C, D şıkkı olmasına rağmen ancak cevap kağıdına E şıkkının da eklendiğini dile getiren Müdür, öğrencilerin cevapları işaretlerken çok zorlandığını belirterek, konuyla ilgili de rapor tuttuklarını söyledi.

Bahçe Milli Eğitim Müdürü Üzeyir Aksoy ise deneme sınavının İl Milli Eğitimin Müdürlüğü tarafından yapıldığını belirtti. Optik cevap kağıdındaki yanlışlığın kendilerinden kaynaklanmadığını belirten Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen kitapçıklarla deneme sınavı yaptıklarını söyledi. Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne vekâleten bakan Hasan Uçar, muhatabın kendilerinin değil, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu belirtti. Uçar, “Bize deneme sınavı nasıl geldi ise biz kitapçıkları da optik cevap kağıtlarını da aynen dağıttık.” dedi.