Bir süre önce makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu bacaklarından vurularak yaralanan Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan işbaşı yaptı.

Belediyenin önünde kalabalık bir topluluk tarafından kurban kesilerek karşılanan Başkan Orhan, vatandaşlarla tokalaştıktan sonra makamına geçti. Makamında geçmiş olsun ziyaretlerini kabul eden Orhan, görevi devraldığı günkü heyecan ve azimle hizmete kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Saldırı sonrasında kendisini hastanede ve evinde ziyaret edenlere teşekkür eden Belediye Başkanı, "Hem zor günümüzde hem de güzel günümüzde hemşehrilerimiz ve dostlarımız bizleri yalnız bırakmadı. Allah hepsinden razı olsun." dedi. Hiçbir sağlık probleminin bulunmadığını da sözlerine ekleyen Orhan, "Hiçbir sağlık problemim yok. Yürüyebiliyorum. Ben biliyorum ki bu kurşun bana sıkıldı ama tüm hemşehrilerim acısını yüreğinde hissetti. Göreve başladığımız ilk günkü şevkimiz ve ilk günkü heyecanımız ile hemşehrilerimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Saldırıdan önce mahalle statüsündeki köylerde istişare programları ve sabahın erken saatlerinde ilçe merkezinde kahvehane toplantıları gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Orhan, bu programların devam edeceğini kaydetti. Yeni bir çalışma sezonunun başında olduklarını ve ilçeyle ilgili planlarının, projelerinin hazır olduğunu vurgulayan Başkan Muhammed Cevdet Orhan, yılmadan, korkmadan, bıkmadan hizmete devam edeceğini sözlerine ekledi.