Bursa Valiliği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliğinde düzenlenen 'Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu' kapsamında 130 bisikletçi Bursa'nın Mudanya ilçesine ulaştı.

12 Eylül’de Bilecik Söğüt’ten başlayan tur kapsamında, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti’ne kuruluş ve kurtuluşuna beşiklik yapan topraklarda pedal çeviren bisikletseverler, Gemlik üzerinden deniz yoluyla Mudanya’ya geldi. Bisikletçiler, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Hamdi Karahasan adlı yolcu gemisiyle Mudanya İskelesi’nde protokol üyeleri tarafından karşılandı. Mudanya Belediye Bandosu’nun da eşlik ettiği törene Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Ali Kılıçoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Alperen ile Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Tahir Yılmaz ve Mudanya Belediye Başkanvekili Servet Usta katıldı.

İskeledeki karşılama programı ardından Halitpaşa caddesi üzerinden Mudanya Mütareke Evi’ne kadar Türk bayrakları ile yürüyüş yapan bisikletçilere, bölge esnafı ve vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Program kapsamında 15 Eylül’de Mudanya’nın Yörükyenicesi mahallesinde Mudanya Belediyesi tarafından verilecek öğle yemeği ardından Balıkesir’e doğru yola koyulacak olan bisiklet tutkunları, turlarını 18 Eylül’de Çanakkale’de Eceabat-Gelibolu bölgesinde 250 bin şehidin kabirlerini ziyaretle sonlandıracak.