Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, çevre ilçe ve köylerdeki dar gelirli ve muhtaç ailelere düzenli yemek pişirilecek fabrika törenle açıldı. Kuşadası Yemek Fabrikası’nda, günde bir öğün, üç çeşit yemek çıkacak. Vatandaşlar, aşevinde yemeklerini yiyebileceği gibi durumu uygun olmayanların adreslerine belediye ekipleri tarafından ulaştırılacak. Aşevi, Kuşadası ve Söke ilçelerindeki ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek sağlayacak.

Kuşadası Belediyesi’nin yer vererek katkı sağladığı, Aydın Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Aşevleri Müdürlüğü'ne ait Kuşadası Yemek Fabrikası törenle açıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, ilçelerine yatırımları ve destekleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Kayalı, “Kuşadası Belediyesi'nin taşerona verdiği aşevi kapatıldı diye çok eleştirildik. Taşeron hizmeti satın almak, kendi mutfağımızı kurup yemek yapmak, bedel ödemek kolay ve sürdürülebilir bir iş değil. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kuşadası merkezli, aynı zamanda Söke ve köylere de hizmet götürecek bir aşevinin gerekli olduğunu söyleyince mola verdik. Daha önce parayla hizmet satın alınarak 500 ile bin kişiye yemek çıkarabilen bu mutfağımızı Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis ettik. Büyükşehir Belediyesi, ciddi bir tadilatla günde 5 bin kişiye yemek çıkarabilecek bu aşevini oluşturdu.” dedi.

Başkan Çerçioğlu ise, “Bizim için en önemlisi fakir fukara, garip gurebaya destek olmaktır. Zaten zengin yolunu buluyor, bu memlekette. Önemli olan, ihtiyaç sahibi yaşlılara, çocuklara destek olmak. Onun için ben burada, başta Kuşadası Belediye Başkanı olmak üzere tüm belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum, çünkü bu yeri bize Kuşadası Belediyesi tahsis etti, biz de gereğini yaptık. Bizim amacımız, Aydın’da hiç kimse karnı aç yatağa girmesin.” dedi. Yemek üretimi yapan uzmanlardan bilgi alan Çerçioğlu, fabrikanın işleyişi hakkında, “Yemekler, sefertaslarında saklanarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara soğumadan ulaştırılıyor. Amaç aşevi mantığından çok, aşevine gelemeyen, engelli engelsiz tüm ihtiyaç sahiplerine yardım etmektir. Fabrikada aynı zamanda ihtiyaç sahiplerinin birbirini görmemesi, rencide olmamaları için de bir önlem alınmış durumda. Vatandaşların kapılarına kadar gidilerek, komşular tarafından bile görülmeyecek şekilde ulaştırılıyor. Haftada iki çeşit et yemeği, iki çeşit tavuk yemeği, haftada bir de sebze yemeği üretilen tesiste, kalori dengesi ayarlanarak yüksek protein oranlı menüler hazırlanıyor. Tuz ve yağ oranı, yaşlı ve hasta vatandaşların tüketebilmesi adına düşük tutuluyor. İhtiyaca göre iki kişilik, dört kişilik ve altı kişilik aileler için farklı boyutlardaki sefertaslarında, kişi başı 250 gr. porsiyonlara ayrılarak günde 5 bin kişiye hizmet veriliyor.” şeklinde konuştu.

Açılıştan sonra törene katılanlara, fabrikada yapılan yemeklerden ikram edildi. Törene, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve diğer vatandaşlar da katıldı.