Valinin 'Orada İsrail uşaklığı öğretiliyor' diyerek cami kapattırmasına tepki gösteren CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Camilerimiz siyasi taraf olarak ayrılmış durumda mıdır? Şu anda müstafi bir hükümet olan AKP’nin valisi ve belediyesi camilerimizi siyasi olarak ayırıp ona göre destek ya da infaz yoluna mı gitmektedir? Daha da ilginç olanı camilerimiz üzerinde bu kadar şaibe varsa kaçak olduğu iddia edilen bu camiye 36 yıl resmi imam atayıp görev yapmasına izin veren Kütahya Müftülüğü neden herhangi bir açıklama yapmamaktadır?" dedi.

Kütahya'da 36 yıldır hizmet veren Hüdarabbim Camisi'nin Vali Şerif Yılmaz tarafından 'Orada İsrail uşaklığı öğretiliyor' denilerek kapattırılmasının yankıları sürüyor. Avlusunda şadırvan olan, Müftülük tarafından atanmış imamı bulunan ve 36 yıldır bölge halkının ibadet ettiği caminin kapatılmasından sonra hükümete yakın medya organlarında burasının cami olmadığı öne sürüldü. Üstü yurt, altı cami olan binaya vurulan mühür, Kütahya halkını şaşkınlığa düşürdü. Kütahya halkına Vali Şerif Yılmaz’ın özür borçlu olduğunu dile getiren CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Hiç kimsenin Kütahya halkına İsrail uşağı, hain demeye hakkı yoktur” açıklamasında bulundu.

“Camilerimiz siyasi taraf olarak ayrılmış durumda mıdır?" diyen Şahbaz, Müftülüğe de seslenerek, "Valimiz’in ‘İsrail Uşağı yetişiyor' dediği cami görevlileri hakkında herhangi bir hukuki tahkikat yapılmış mıdır? Yapılmışsa süreç nasıl işlemiştir?” diye konuştu.

MÜFTÜLÜK NEDEN AÇIKLAMA YAPMIYOR?

Aslı astarı olmayan açıklamalarla kamuoyunu yanıltmanın kimseye fayda sağlamayacağını, yanlışın neresinden dönülürse kâr olacağını söyleyen Şahbaz, “Burası Meydan Mahallesi, halkının günlük vakit ve Cuma namazını kıldığı, 36 yılık kadrosu bulunan Hüda Rabbim Camisi adıyla bir ibadethanedir. 170 metrekare yerden cami mi olur deniliyor? Kimse kimseyi kandırmasın. Diyanet'e bağlı bundan çok daha küçük camiler olduğu gibi, Kütahya’da örneğin Karadonlu Camisi gibi bundan daha küçük camiler mevcuttur. Valinin bu zamana kadar yaptığı tek doğru açıklama ‘biraz abartmış olabilirim.” şeklindeki itirafıdır.” diye konuştu.

"Yapılan çifte standardın nedenini biz Kütahya Belediye Başkanına ve mensubu olduğu siyasi partiye sormak istiyoruz" diyen Şahbaz, şu soruları yöneltti; “Camilerimiz siyasi taraf olarak ayrılmış durumda mıdır? Şu anda müstafi bir hükümet olan AKP’nin valisi ve belediyesi camilerimizi siyasi olarak ayırıp ona göre destek ya da infaz yoluna mı gitmektedir? Daha da ilginç olanı camilerimiz üzerinde bu kadar şaibe varsa kaçak olduğu iddia edilen bu camiye 36 yıl resmi imam atayıp görev yapmasına izin veren Kütahya Müftülüğü neden herhangi bir açıklama yapmamaktadır? Ayrıca valimizin ‘İsrail Uşağı yetişiyor’ dediği cami görevlileri hakkında herhangi bir hukuki tahkikat yapılmış mıdır? Yapılmışsa süreç nasıl işlemiştir?”