Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 60 yaşındaki Nurten Kıroğlu isimli kadın, telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu. Kendilerini polis olarak tanıtarak, 'Kuyumcu soyulmuş, sizin evdeki altınları karşılaştıracağız' diyen dolandırıcılar, Kıroğlu'nun evindeki 250 gram ağırlığındaki 6 bileziği alarak kayıplara karıştı.

İlçede görev yapan eski gazetecilerden Oktay Kıroğlu'nun annesi, polis karakoluna giderek zanlılardan şikayetçi oldu. Oktay Kıroğlu ise "Kadıköy’de bir markette polis bunun eşgalini belirlemiş. Telefon numarasını aldık arıyoruz. Diyorum ki polise 'teknik takibe alın bunu. Savcılık, mahkeme kararı lazım' diyor. Savcı, polis, başbakan, cumhurbaşkanı herkes dinleniyor. Suçluyu yakalamak için dinleyemiyorsun. Böyle kanun olur mu?" diyerek tepki gösterdi.

Son zamanlarda revaçta olan telefon dolandırıcılığına bir yenisi Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşandı. Bu seferki kurban İzmit'teki eski gazetecilerden Oktay Kıroğlu’nun annesi Nurten Kıroğlu (60) oldu. Telefon dolandırıcıları tarafından İzmit Turan Güneş Caddesi Kadıköy mahallesi Vişnelik’te oturan Anne Kıroğlu’nun 250 gramlık 6 bileziği çalındı. Dolandırıcılar kayıplara karışırken Kıroğlu ailesi ise duruma isyan etti. Bilezikleri alınarak dolandırılan mağdur Nurten Kıroğlu, şunları kaydetti: “Telefon ettiler. Biz polisiz dediler. Akşam kuyumcu soyulmuş nüfus kağıdımla o yüzden bana 'bileziğin var mı?' diye sordular. Ben de 'var' dedim. Sonra konuşturdular bayağı 'neyin var, neyin yok'. 'Yalnızım' dedim. 'Sivil polis gelecek' dediler. 'Bilezikleri hazırla ona vereceksin' dediler. 'Kuyumcudaki altınlarla karşılaştıracağız' dediler. 'Orhan gelecek' dediler. 'Geldi kapıya' dediler, açtım kapıyı. Orhan diyor gelecek olana. Ondan sonra bekliyordum. Hazırlayıp elimle verdim. Bunun hanımla indim aşağı ikinci kata. 'Bilezikleri verdim' dedim. Karşılaştırıp vereceklermiş. 'İnanmıyor musun ben polisim' diyor. 'Karşılaştırıp 10 dakikada gelecek' diyor. İndim aşağıya bir baktım araç yok. Bir kişi gelmişler."

Olayda mağdur olan Nurten Kıroğlu’nun oğlu eski gazetecilerden Oktay Kıroğlu ise “Kadıköy’de bir markette polis bunun eşgalini belirlemiş. Telefon numarasını aldık arıyoruz. Diyorum ki polise 'teknik takibe alın' bunu. Savcılık, mahkeme kararı lazım diyor. Savcı, polis, başbakan, cumhurbaşkanı herkes dinleniyor. Suçluyu yakalamak için dinleyemiyorsun. Böyle kanun olur mu? 50 ye yakın olay olmuş bu hafta. İnsanlar utanıyor kamuoyu karşısına çıkmaktan herhalde.” diyerek isyanını dile getirdi.