Genelkurmay Başkanlığı, terörle mücadele kapsamında karadan ve havadan yaptığı bazı faaliyetleri kamuoyu ile paylaştı. Irak Kuzeyi Gara bölgesinde terör örgütü PKK'ya ait 13 ayrı nokta havadan vurulurken; Mardin'de karayoluna tuzaklanmış El Yapımı Patlayıcı imha edildi. Ayrıca Gaziantep'te iki yabancı uyruklu DEAŞ Terör Örgütü mensubu yakalandı.

Bingöl Merkez ilçe mülki sınırları içerisinde icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere ait iki sığınakta; beş adet roket mühimmatı, beş adet El Yapımı Patlayıcı, 20 adet molotof, çok sayıda mühimmat ve bomba yapımında kullanılan malzeme ile yaşam malzemesi ele geçirildiğini bildirdi.

Mardin Nusaybin'de, karayoluna tuzaklanmış bir adet RPG-7 Antitank mühimmatı ile El Yapımı Patlayıcı haline getirilmiş yangın söndürme cihazı bulunarak imha edildiğinin belirtildiği açıklamada, "Gaziantep Karkamış'ta, iki yabancı uyruklu DEAŞ Terör Örgütü mensubu yakalanmıştır. Şırnak Şenoba bölgesinde icra edilen operasyonda Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere ait depoda çok sayıda El Yapımı Patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Irak Kuzeyi Gara bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere ait 13 ayrı noktadaki sığınak, barınak ve malzeme depoları hava harekâtı sonucunda imha edilmiştir." denildi.