Genelkurmay Başkanlığı, İzmir ve Çanakkale’de lastik botla açıldıkları denizde sürüklenen ve yardım talebinde bulunan 114 göçmenin Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kurtarıldığını açıkladı. Çanakkale’de 4, İzmir’de ise denizde sürüklenerek yardım talep eden 5 kişi kurtarıldı.

Kurtarma faaliyetleriyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle: İzmir / Dikili Karaburun açıklarında, 39 kişilik bir göçmen grubunun lastik botla denize açıldığı ve sürüklendiği Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirilerek yardım talebinde bulunulmuştur. Alınan bu talep üzerine bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından icra edilen arama faaliyeti neticesinde, bahse konu 39 düzensiz göçmen kurtarılmıştır

İZMİR KARABURUN

İzmir / Karaburun Eğriliman açıklarında, 46 kişilik bir göçmen grubunun lastik botla denize açıldığı Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirilerek yardım talebinde bulunulmuştur.
Alınan bu talep üzerine bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından icra edilen arama faaliyeti neticesinde, bahse konu 46 düzensiz göçmen kurtarılmıştır.

ÇANAKKALE AYVACIK

Ayvacık / Çanakkale Behramkale açıklarında, 29 kişilik bir göçmen grubunun lastik botla denize açıldığı ve sürüklendikleri Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirilerek yardım talebinde bulunulmuştur. Alınan bu talep üzerine bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından icra edilen arama faaliyeti neticesinde, bahse konu 29 düzensiz göçmen kurtarılmıştır.

ÇANAKKALE AYVACIK

Ayvacık / Çanakkale Küçükkuyu önlerinde, içerisinde bir şahsın bulunduğu lastik botun sürüklendiği Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirilerek yardım talebinde bulunulmuştur.
Alınan bu talep üzerine bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından icra edilen arama faaliyeti neticesinde, bahse konu şahıs kurtarılmıştır.

İZMİR DOĞANBEY

İzmir / Doğanbey burnu açıklarında, içerisinde dört şahsın bulunduğu lastik botun sürüklendiği Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirilerek yardım talebinde bulunulmuştur.
Alınan bu talep üzerine bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından icra edilen arama faaliyeti neticesinde, bahse konu şahıslar kurtarılmıştır.