Bursa'da geçtiğimiz Cuma günü başlayan ve hafta sonu devam eden şiddetli lodos çok sayıda yıkıma sebep olurken, çatı malzemeleri satıcıları ve çatı tamircilerinin yüzünü güldürdü. Satıcı ve tamircilerin işlerinde yüzde 70'lere varan artışlar olduğu bildirildi.

Lodos sebebiyle yaşanan kazalarda Bursa'da 3 kişi ölmüş yüzden fazla insan yaralanmıştı. Lodos yüzünden yüzlerce binanın da çatısı uçmuştu. Lodosun yağmurla birlikte etkisini kaybetmesinin ardından tamirler de başladı. Satışları yüzde 70’ler oranında artan çatı esnafı, talebe yetişmekte zorlanıyor.

Osmangazi ilçesinden özel bir firmada çatı sistemlerinde satış sorumlusu olan Nurhan İçer, satışların lodostan sonra yüzde 70’ler civarında arttığını belirterek, "Bu rüzgar tabii ki Allah’ın afatı. Şu anda satışlarımız çok iyi. Bu rüzgardan dolayı satışlarımız arttı. Genellikle sac ve şeffaf saclar sattık. Satışlarda patlama oldu. Vatandaşın çatısı uçmuş, gelip malzeme alıyor ve çatıları yapmak için eleman, usta istiyorlar. Yüzde 70 civarında satışlar arttı. Genellikle tamirat ama yeni yapılan çatılar da var." dedi.

İsim vermek istemeyen bazı çatı malzemesi satışı yapan esnaf ise satışların çok arttığını belirterek, özellikle Yıldırım ilçesinde çatılarda büyük oranda zarar meydana geldiğini söyledi.