Sakarya merkez Karaköy Mahallesi Setaltı semtinde yaşayan vatandaşlar, altyapınun bulunmaması sebebiyle sokaklarının çamur içinde olmasına tepki gösterdi.

Sokak sakinlerinden Erol Çokör, her yağmurda, her kar yağışında sokak ve evlerini su bastığını söyledi. Çokör, "Bu çekilmiş hali, kaç sefer müracaat ettikse kimse ilgilenmedi. Burada yaklaşık 400 hane var, kimse bize bakmıyor. Belediye başkanını ben buraya davet ediyorum, gelsin kendi gözleriyle görsün. Tabi yüzü varsa." diye konuştu.

Burhan Yıldırım ise, kendilerinin dışarıdan gelmediğini, Türk vatandaşı olduklarını vurgulayarak, tepkisini şöyle dile getirdi: "Çoluk çocuğumuz buradan okula gidemiyor. Gelsinler görsünler, burada insan yaşar mı? Bizde insanız, bizde Türk vatandaşıyız. Çocukların ayakları çamur diye okula almıyorlar. Altyapı olmadığı için bütün sular evlere giriyor. Odunumuzu alamıyoruz, her yeri su bastı."

Cüneyt Elekçioğlu da 2004 yılından bu yana vergi verdiklerini, elektrik, su parası ödediklerini ancak insan yerine konulmadıklarını vurguladı. Elekçioğlu, “ Bari vergi almasınlar, elektrik su almasınlar, hiçbir şey almasınlar. Çocuklar enfeksiyon kapıyor. Gidecek yerimiz yok, çamur içinde kaldık. Buna bir çözüm bulsunlar." dedi.

Adapazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamada mahallede altyapı olmaması sebebiyle üst yapı olan asfalt ve kaldırım çalışması yapılmadığı, altyapının yapılmasının beklendiği bildirildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ise söz konusu yerleşim biriminde bazı evlerin başkasının arsasını işgal ettiğini ve buna benzer imar sorunlarının bulunduğu belirterek, "Biz başkalarının arsasını işgal eden kişilerden, arsa sahiplerinin muvafakatnamesi istedik. Ancak böyle bir izin getiremediler. Bu sebeple ara sokaklarda bu çalışmayı şimdilik yapamıyoruz. Ancak mahallenin ana caddesini yakın bir zamanda yapacağız." bilgisini verdi.