Ankara 27. Asliye Ceza Mahkemesi kişinin rıza göstermemesini ifade etmesine rağmen ısrarla birden çok olmak üzere süreklilik arz eder şekilde fotoğrafının çekilmesini sanık lehine haksız tahrik kabul etti.

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Sedat Aban ile sanık olarak yer aldığı bir duruşma sonrası fotoğrafını çekmek isteyen basın mensupları arasından arbede yaşanmıştı. Yaşanan arbede sonrası basın mensupları Aban’dan şikâyetçi olmuş ve Aban hakkında ‘kasten yaralama, kasten yaralamaya teşebbüs ve alenen’ hakaret suçlarından dava açılmıştı.

Ankara 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Aban hakkında açılan davanın son duruşması yapıldı. Duruşmaya taraf avukatları katıldı. Aban’ın avukatı müvekkilinin kişilik hakkına saldıracak şekilde tavırda bulunulduğunu ileri sürdü.

Ankara 27. Asliye Ceza Mahkemesi Aban'ı, Sözcü gazetesi muhabirine yönelik 'kasten yaralamaya teşebbüs' suçundan 60 gün, Habertürk gazetesi muhabirine yönelik 'kasten yaralama' suçundan 120 gün, 'alenen hakaret' suçundan ise 105 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırdı.

Mahkeme sanık Aban’ın fotoğrafının çekilmesi ile ilgili olarak tahrik indirimi yaptı. Mahkeme, sanığın rıza göstermemesini ifade etmesine rağmen ısrarla birden çok olmak üzere süreklilik arz eder şekilde fotoğrafının çekilmesini sanık lehine haksız tahrik kabul ederek Aban’a verilen cezayı yarı oranında indirdi.

Kalan cezayı da altıda bir oranından indiren mahkeme Aban’ı Sözcü gazetesi muhabirine yönelik eylemlerinden dolayı 25 ve Habertürk gazetesi muhabirine yönelik eylemlerinden dolayı ise 93 gün olmak üzere toplam 118 gün karşılığı 2 bin 360 lira adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.