Kayseri’de bir kadın, daha önce ifadesinde, geceyarısı evine girerek parasını aldığı ve kendisini dövdüğü iddiasıyla şikayetçi olduğu sanığa iftira attığını söylemesi üzerine mahkeme, kadın hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, şikayetçi mağdur 21 yaşındaki N.Ö., tutuksuz yargılanan Y.Y. ve avukatı hazır bulunurken, başka suçtan cezaevinde bulunan mağdurun eski eşi M.T. ise tanık olarak dinlenmek üzere görüntülü konferans ile hazır edildi. Şikayetçi N.Ö. ifadesinde, sanık Y.Y.’nin eşi evde olmadığı bir gece balkondan içeri girdiğini belirterek, “Yatak odasında uyuyordum. Gözümü açtığımda karşımda o vardı. Geceliğimi yırttı. Alkollüydü, itekledim, karşı koydum. Üçlü prizin kablosu ile beni dövdü. Evdeki parayı alıp kaçtı. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Şikayetçiyim.” dedi.

Başka suçtan cezaevinde bulunan mağdurun eski eşi M.T. telekonferans üzerinden tanıklık yaptı. M.T., eşini kendisinin dövdüğünü ve sanık Y.Y.’nin hiçbir suçu olmadığını anlattı. Uyuşturucudan sabıkası olduğu için suçu sanığın üzerine attıklarını belirten M.T., “Sanık Y.Y. benim yanımda gezen bir çocuktur. Böyle bir şeye asla cesaret edemez. Eşimi kablo ile ben dövdüm, uyuşturucu bağımlısı olduğum için polise yanımdaki çocuğun adını verdik.” diye konuştu.

Mahkeme, şikayetçi N.N.’ye tekrar söz vermesi üzerine kendisini eski eşinin dövdüğünü, sanığın üzerine iftira attıklarını söyledi. N.N., can güvenliği olmadığı için böyle bir yalan uydurduğunu ifade etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, “Burada tiyatro mu çeviriyoruz?” diye çıkıştı.

Mahkeme Başkanı sanık Y.Y.’ye söz vermeden önce ise “Sen de 'ben dövdüm' de iş iyice karışsın” şeklinde espri yaptı. Sanık Y.Y., mağduru kendisinin dövmediğini ifade etti. Yapılan yargılama sonucu mahkeme heyeti, sanığın beraatına, genç kadın hakkında ise iftira attığı için suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.