Malatya’nın köklü işadamları derneklerinden Malatya Aktif İşadamları Derneği’nde (MAKİAD) ‘makul şüphe’ çerçevesinde polisler arama başlattı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri bir ihbar yapıldığı iddiasıyla mahkemeden çıkartılan makul şüphe gerekçesiyle MAKİAD’a baskın yaptı. 16.00 sularında iki araçla derneğe gelen polis ekipleri dernek avukatlarının gelmesiyle 16.30’da arama başlattı. Haberi alan dernek üyeleri destek olmak için derneğe geldi.

"BU SİYASİ BİR OPERASYONDUR, ALNIMIZ AK"

Dernek Başkanı Suat Sarın, derneğe bir ihbar üzerine algı operasyonu yapıldığını belirtti. Arama geçirdiklerini söyleyen Sarın, alınlarının açık olduğunu vurguladı. Dernek avukatlarından Turan Canpolat da arama kararını göstererek ‘bir ihbara konu olmak üzere’ şeklinde düzenlenen mahkeme kararıyla arama yapıldığını bildirdi. Hiçbir somut suçlama bulunmadığını ifade eden Av. Canpolat, “Yani ‘sizin derneğinizde ayakkabı kutularında para var’, ‘sıfırlama belgeleri var’ diye hiçbir suçlama ve açıklama yok. Biz bu hukuksuzluğun altında imzası olanlardan hukuk önünde hesap sormak adına bu aramayı 155 Polis İmdat telefonuna bildirdik. Maksadımız bu hukuksuzluk kayıtlara geçsin. Çünkü hiçbir somut suçlama yoktur. Buradaki memurlar şu anda görevlerinin gereğini yapıyorlar. Fakat biz hiçbir tutanağa imza atmayacağız. Sadece zarar ve ziyanımızın olmadığına dair bir tutanak olursa ona imza atacağız. Onun haricinde hiçbir şeyi imzalamayacağız” dedi.

Bunun hukuki bir süreç değil siyasi bir arama ve algı operasyonu olduğunun altını çizen Av. Canpolat, “Bu operasyon siyasi bir operasyondur. Bu siyasi operasyonu yapanlar delil de üretebilirler, buradan alınan bilgisayar imajlarına sahte veriler de yerleştirebilirler. Onun için ne alıyorlarsa alsınlar, götürsünler. Ama hukuk normale döndüğünde bu hukuksuzluğun altında imzası olanlardan hukuk önünde hesap sorulacaktır.” diye konuştu.