Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi, Maliye çalışanları arasında ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle protesto gösterisi yaptı.

Antalya Defterdarlığı önünde toplanan BES üyeleri, ellerinde taşıdıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla haklarını aradı. BES Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar yaptığı açıklamada, yaşadıkları problemleri ve taleplerini dile getirdi.
Maliye çalışanları olarak ülke genelinde eylem yapma kararı aldıklarını belirten Ayar, her türlü ayrımcılığa, ücret adaletsizliğine, itibarsızlaştırma ve rotasyon dayatmalarına karşı olduklarını söyledi. Tasfiye politikalarını da eleştiren Ayar, taleplerinin görülmezden gelindiğini ifade etti. Ülkenin derin bir ekonomik kriz içinde olduğunu belirten Ayar, binlerce kişinin kredi borçları nedeniyle mahkemelik olduğuna dikkat çekti. Hükümetin işçiye ve emekçiye bir şey vaat etmediğini söyledi.

Sorunlarının çözümü için taleplerini sıralayan Ayar, "Gelir-gider gibi suni ayrımlara karşı maliyeci kimliğimizi geri istiyoruz. Maliye emekçileri arasındaki ücret adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz." dedi. Ayar, ayrıca ek ödemelerin emekli aylığına esas kazanca dahil edilmesini istediklerini ifade etti.