Mamak Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Mamak'taki sığınma evini "kirası fazla olduğu" gerekçesiyle kapatmış, sığınma evinde kalan kadınlar durumdan mağdur olmuştu. Mağdur olan kadınlar, taleplerini iletmek için Mamak Belediye Meclis Toplantısı'na girdi. Kadınlar ilk önce izleyicilerin oturduğu koltuklarda beklemeye başladı.
Konu sığınma evine gelince Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, aileye önem verilmesi gerektiğini ve sığınma evinin ekonomik giderleri fazla olduğu için kapattıklarını söyledi. Bunun üzerine daha önce sığınma eviyle ilgili görüşme talebi reddedilen Neslihan Uyanık ayağa kalkarak sığınma eviyle ilgili sorularını dile getirmek için konuşmaya başladı. Ancak Mesut Akgül, Uyanık'a: "Siz misafirsiniz, oturun oturduğunuz yere." sözlerini söyledi. 

Uyanık’ın sığınma evi konusunda soru sormak ve taleplerini iletmek istediğini tekrarlaması üzerine Akgül bu kez “Burada konuşamazsınız, sadece izleyebilirsiniz. Kendinizi dışarı attırmak zorunda bırakmayın” sözlerini kullandı. Ayrıca Akgül’ün sözlerinin üzerine salona zabıta ekipleri gelerek kadınların başında beklemeye başladı.