Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde DHKP-C terör örgütü militanları tarafından rehin alınan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın kurtarılması için devlet ve organlarının başarısız bir operasyon ortaya koyduğunu savundu. Arslan, "Savcı ve iki eylemcinin öldürüldüğü, bir polisin yaralandığı, adına kurtarma operasyonu denilen müdahale, bir başarı olarak görülemez." dedi.

Savcı Kiraz’ın rehin alınmasıyla başlayan terör olayını kaygı ve korku ile takip ettiklerini dile getiren Baro Başkanı Arslan, “Maalesef terör saldırısı, hiç istemediğimiz bir şekilde sonuçlandı ve savcımız şehit edildi. Üzüntümüz büyük ve tarifsizdir. Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Allah'tan rahmet, başta ailesi ve yakınları olmak üzere bütün yargı camiası ve halkımıza başsağlığı dileriz.” dedi. Manisa Barosu olarak, bu terör olayının hemen akabinde devletin en üst düzeyinden başlayarak başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın yapmış olduğu söylemleri doğru bulmadıklarını belirten Arslan, “Bu söylemleri avukatları itibarsızlaştırma, bu olayda sorumluluğu bulunanları aklama girişimi olarak gördüğümüzü belirtmek istiyoruz. Mesleğimizin amacı hukukun üstünlüğünü, hak ve özgürlüklerin korunmasını sağlamaktır. Barolarımız ve meslektaşlarımız yıllarca bunun için mücadele etmiştir, etmeye de devam edecektir.” diye konuştu.

Devletin, vatandaşlarını korumak ve güvenliğini sağlamak zorunda olduğunun altını çizen Ali Arslan, “Maalesef yaşadığımız bu üzücü olayda devlet ve organları, başarısız bir operasyon ortaya koymuştur. Savcımızın ve iki eylemcinin öldürüldüğü, bir polisin yaralandığı, adına kurtarma operasyonu denilen müdahale, bir başarı olarak görülemez. Devlet, bir meslek grubuna saldırır şekilde ifadeler kullanarak sorumluluğu üzerinden atmaya çalışmak yerine, görevi bu terör eylemlerini önlemek olan İçişleri Bakanlığı, istihbarat örgütü ve emniyet birimlerindeki gerçek sorumlulara ve olayın yaşanmasında ihmali olanlara yönelmelidir.” dedi. Manisa Barosu olarak, toplumun her kesimini sağduyuya ve birarada olmaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.