Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, son günlerde kandilerinde kayıtlı kadın avukatların, kimliği belirsiz kişiler tarafından telefonla tehdit edildiğini ve şantaj yapıldığını bildirdi. Bu durumla birkaç kez karşılaştıklarını ve savcılığa şikayet dilekçesi yazdıklarını söyledi.

Arslan, yaptığı açıklamada, “Son zamanlarda çok sık karşılaştığımız bir dolandırıcılık ve şantaj olayı mevcut. Geçen gün yine bir avukat arkadaşımızın başına geldi. Değişik kişileri arıyorlar. Tabii sadece avukatları değil ama Manisa Barosu avukatlarının başına birkaç kez gelen bir olay bu. Dolandırıcılık şebekesi, ‘Elimizde videonuz, pornografik resimleriniz var, bunları yayımlayacağız. Yayımlamamamız için bizim isteklerimizi kabul edin.’ şeklinde tehditkar bir tavırla avukatlarımızı arıyor. Özellikle bayanları arıyorlar. Manisa Barosu, bu tür durumlarda cumhuriyet savcılığına şikayette bulunarak bu kişilerin yakalanması konusunda önayak oluyor. Bu şebekenin telefon aramalarına maruz kalan arkadaşımız da dün şikayette bulundu. Manisa’da karşılaştığımız bir başka dolandırıcılık türü de budur.” dedi.

Öte yandan bankaların kredi verirken yaptığı kesintilerle ilgili olarak son zamanlarda dolandırıcılık vakaları görüldüğüne de değinen Baro Başkanı Arslan, “Birçok şirketin radyolarda, televizyonlarda reklam verdiğini, açıklamalarda bulunduğunu görüyoruz. Vatandaşların telefonla aranarak, 'Biz sizin bankalardaki bu haklarınızı ücretsiz olarak alacağız. Bize vekaletname verin. Biz sizden hiç masraf almadan bankadaki kesintilerinizi alıp size iade edeceğiz.' şeklinde yaklaşıyorlar. Vatandaş da bunu kabul ettiği zaman kendilerine ödemeli olarak kargo geldiği ve o kargo ücretini ödediğinde aslında alınacak olan avukatlık ücretini de ödemiş oluyor ama bu kargo ücreti alındığı halde takiplerin yapılmadığı ve bu dolandırıcılık yapan kişilerin de birçok yerde şikayet konusu olduğunu biliyoruz. Bizler de bu konuda vatandaşlarımızı sürekli uyarıyoruz.” diye konuştu.

Türkiye genelinde avukatların isim ve ünvanlarını kullanarak vatandaşları dolandırma yoluna giden şebekeninse Manisa’da görülmediğini aktaran Ali Arslan, “Yakın zamanda Manisa’da, avukatların karıştığı dolandırıcılık olayları ile karşılaşmadık. Benim baro başkanı olduğum süreçte veya birkaç yıllık sürede böyle olaylarla karşılaşmadık ama yazılı ve görsel basında, bu tür dolandırıcılık olaylarının yaşandığını görüyoruz. Bu konuda biz Manisa Barosu olarak, vatandaşlarımızı sürekli uyarmaya çalışıyoruz. Manisa gibi küçük illerde bu tarz dolandırıcılıkların yapılması biraz zor, çünkü hemen hemen herkes birbirini tanıyor. Avukat arkadaşlara da ulaşmak çok basit. Vatandaşlarımızın, böyle bir durumla karşılaştıklarında avukatlarımıza ulaşıp bilgi almaları ya da Manisa Barosu’nun internet sitesine girip arayan kişilerin avukat olup olmadığını öğrenmeleri daha sağlıklı olacaktır.” dedi.