Manisa’da 69 yeni toplu taşıma aracının kentkart sistemine entegre edilerek hizmet vermeye başlamasıyla birlikte Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencileri ve Muradiye Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların ulaşım çilesi sona erdi. Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte ulaşımda dönüşüm hamlesine hız veren Büyükşehir Belediyesi, Muradiye ve kampüs ulaşımına el attı. Belediye öncülüğünde Muradiye ve CBÜ Kampüs taşımacıları birleşerek 69 yeni otobüs aldı. Muradiye ve CBÜ’ye hizmet verecek bu taşıt araçları, belirlenen güzergahta çalışmaya başladı.

Belediye Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Mümin Deniz alçak tabanlı, engelli rampası bulunan, klimalı, kamera ve GPS sistemli otobüslere kenkart sisteminin entegre edildiğini bildirdi. Vatandaşların bunlara rahatlıkla kentkartlarıyla binebileceğini belirterek, “Araçlarla ilgili yenilemeler tamamlandı. Muradiye’de 53 tanesi kampüs, 16 tanesi Muradiye Mahallesi araçları olup toplam 69 araç, bu güzergahlarda taşımacılık yapacak. Bu yeni araçlar sayesinde CBÜ Kampüs ve Muradiye Birlik araçları, birleşerek aynı hizmeti vermeye başladı. Manisa merkezinde olduğu gibi bu araçlarda da kentkart sistemi uygulanacak. Muradiye taşımacıları ile CBÜ taşımacıları aynı hatta entegre oldukları için bu kart iki yerde de geçecek.” dedi.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından yeni bir düzenleme yapılacağını aktaran Deniz, Muradiye Mahallesi ve kampüs araçlarının şehiriçi halk otobüslerine entegre edileceğini belirtti. Muradiye ve kampüsten Manisa’ya gelen kişilerin, yarım saat içinde halk otobüslerine 1 lira ödeyeceklerini ifade ederek, “Muradiye’den gelen öğrenci, yarım saat içinde başka bir otobüse bindiğinde sadece 1 lira verecek. Aynı sistem, Muradiye Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar için de geçerli olacak. Manisa merkezden Muradiye’ye gidecek olan öğrenciler, Alaybey’den bindikten sonra garaj tarafından Muradiye Kampüs araçlarına binip tekrar indiğinde 1 lira ödeyecek. Ekonomik olarak öğrencileri ve vatandaşları rahatlatacak.” diye konuştu. Mümin Deniz, güzergahların değişmediğini belirterek, yeni sistemin vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.