Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesi'nde 170 dönüm arazi üzerine 19 milyon 500 bin lira harcanarak yapılan Atatürk Kent Parkı törenle açıldı.

Mimarisi ve farklı yapısıyla Plant Dergisi tarafından ‘Kamusal Uygulamalar Proje ve Bakım Dalı’nda ödüle layık görülen ve bir yılda tamamlanarak hizmete giren Kent Park'ın açılışına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, mülki amirler, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Atatürk Kent Parkı'nın içerisinde bulundurduğu, yeşil alanları, bitki örtüsü ve farklı ağaç türleriyle ziyaretçilerine doğayla iç içe bir yaşam sunduğunu söyledi. Parkta 60 bin metrekaresi çim olmak üzere 80 bin metrekare yeşil alan düzenlemesi bulunduğunu aktaran Başkan Ergün, ayrıca 11 bin metrekarelik alanda çakıl, ağaç kabuğu gibi peyzaj objeleri ile görsel uygulamaların yer aldığını belirtti. 4 bin 500 metrekarelik çiçek gösteri alanına sahip olan Atatürk Kent Parkı’nda 100 bine yakın çiçeğin toprakla buluştuğunu dile getiren Ergün, 170 dönümlük alan içerisinde 102 türden 54 bin 500 adet ağaç, ağaçcık ve çalı grubu bulunduğunu bildirdi.

Atatürk Kent Parkı 7’den 70’e her kesime hitap edecek şekilde planlandığını belirten Ergün, "İki adet 650 metrekarelik kafe-restoran binasının yer aldığı parkta, bir adet 250 metrekare idari bina, 4 büfe, 1 adet 110 metrekare giriş kontrol binası, 7 güvenlik kulübesi, 3 adet 85 metrekare genel kullanıma açık tuvalet, bir adet 500 metrekare çocuk oyun atölyeleri binası bulunuyor. Manisalıların spor yapabileceği tesislerin de bulunduğu alanda bir adet 300 metrekare spor tesisi binası ve soyunma giyinme bölümü, suni çim futbol sahası, iki basketbol sahası, tenis kortu, kaykay pisti, mini golf sahası, kızak pisti, bir kilometre bisiklet yolu, iki kilometre koşu yolu, çok amaçlı etkinlik alanı, anfi tiyatro alanı, farklı yaş gruplarına yönelik çocuk oyun alanları, fitness alanları bulunuyor. Ayrıca 4 bin metrekare kauçuk alan üzerinde farklı yaş grupları ve engellilere hitap eden 27 özel üretim çocuk oyun grubunun bulunduğu parkta bir takımı normal, bir takımı engelli vatandaşlara yönelik olmak üzere 8’li, iki takım fitness grubu yer alıyor." dedi.

Parktaki gösteri havuzunun da ziyaretçilerine farklı bir heyecan yaşatacağını aktaran Ergün, "3 bin 600 metrekarelik alan kaplayan gösteri havuzunda 160 özel efektlere sahip nozullar ve su jetleri ile sesli ve görsel gösteriler yapılacak. Su perdelerine yansıtılacak görüntülerin yanı sıra müzik ritmine göre su gösterileri, parkı ziyaret eden konuklara farklı bir gün yaşatacak." diye konuştu. Parka girişlerin ücretsiz olacağının vurgulayan Ergün, kesinlikle hiç kimseden ücret alınmayacağını, bu uygulamanın kendisinin görevde olduğu sürece devam edeceğini kaydetti. Ergün, 19 milyon 500 TL'ye malolan ve bir yılda bitirilen Atatürk Kent Parkı'nın Manisa'ya hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da büyük bir eserin Manisa'ya kazandırılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Manisa'nın artık bir büyükşehir belediyesi olduğunu aktaran Vali Bektaş, "Artık günümüzde ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Artık şehirlerin popülerliği, şehirlerin yaşanırlığı, şehirlerin üretim kapasitesi, tarım kapasitesi, sanayi kapasitesi, turizm kapasitesi, ihracatı, ekonomisi tartışılıyor ve şehirler yarışıyor. Öyle ki, dünya ölçeğinde baktığımızda ülkelerden daha meşhur, daha popüler, daha turist ve yatırımcı çeken şehirler olduğunu biliyoruz. Biz bölgemizde Manisa'yı dikkate aldığımızda İzmir ime çok sık anılıyoruz. İzmir ile çok yakınız, çok birbirimizi tamamlıyoruz, çok bir bütünün parçalarıyız. Bunun olumlu ve olumsuz yansımaları dillendiriliyor. Aslında Manisa, İzmir ile bir bölge, iki şehir. Birbirine yakın, birbirine kardeş, birbirinin neredeyse kaderdeşi iki büyük yerleşik birimi olmak yosunda. Ancak şehirler birbiri ile yarışıyor. O zaman Manisa'nın tüzel kişiliğinin öne çıkması lazım, vurgulanması lazım, eksikliklerini tamamlaması lazım bu uluslararası yarışta bende varım diyebilmesi için. Şöyle bir şey deniyor. 'Manisa çalışılacak yer, İzmir yaşanacak yer.' O zaman yapılacak şeyde belli. İzmir ne yapar bilmiyorum ama çalışacak yer olma yolunda. Manisa çalışılacak yer olmanın yanında hızla yaşanılacak bir yer halene de gelmek zorunda. Yoksa rekabet kabiliyetimizi koruyamayız." dedi.

Vali Bektaş, "Bir yerin yaşanılacak yer haline gelmesi için yapılması gerekli şeylerin çoğu artık büyükşehir uktesinde ve zorunluluğunda. Ben bunu sorumluluktan kaçık olarak ifade etmiyorum. Bizimde sorumluluklarımız da var. Bu temel sorunlara eğilme gücümüz var, onu sonuna kadar yerine getireceğiz. Belediyelerimizle el ele, omuz omuza bu küresel yarışta Manisamızın adını çok daha yukarılara yazdırabilmenin mücadelesi içerisinde olacağız. Büyükşehir Belediyemize böyle güzel bir eseri Manisamıza kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Benzeri hizmetlerle buluşmak dileğiyle Atatürk Kent Parkımızın ilimize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından dua yapılarak ve kurdele kesilerek Manisa Atatürk Kent Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi.