Manisa’nın Akhisar ilçesinde, zeytinlik alanda bir barakanın içinde vücudunun yüzde 90'ı yanmış halde bulunan kadınla ilgili üç kişi gözaltına alındı.

Geçen pazar günü Cumhuriyet Mahallesi, Suyolu Mezarlığı mevkisinde, 20 yaşın üzerinde olduğu sanılan yakılmış bir kadın cesedi bulundu. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede, yüzde 90'ının yanması yüzünden nasıl öldürüldüğü belirlenemedi. Aynı sebeple, tecavüze uğrayıp uğramadığı da tespit edilemedi. Soruşturma kapsamında, ilçede yaşayan bir anne ile biri erkek iki çocuğu gözaltına alındı. Zanlıların kimliği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Gözaltına alınan şüpheliler önce cesedin bulunduğu yere, ardından Hashoca Mahallesi 67 Sokak'taki evlerine götürüldü. Evde, Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışma yaptı. Üç zanlı, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınıp sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilecek. Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, doğru yolda olduklarını söyledi.

Öte yandan aynı bölgede öldürülmüş olabileceğinden şüphelenilen ikinci bir ceset için çalışma başlatıldı. İhbara göre ölen kişinin erkek olduğu, yine yakıldığı fakat gömüldüğü ileri sürüldü. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilk cesedin bulunduğu bölgede araştırma arama başlattı. Yanmış olarak bulunan cenazenin, İzmir'in Seferihisar ilçesinde kaybolan sağır ve dilsiz bir kadına ait olduğunun sanıldığı, Akhisar'daki bir arkadaşını ziyarete geldikten sonra kaybolduğu, tespit için DNA tahlili sonucunun beklendiği belirtildi.