Manisa’da dernek ve okuma salonlarına yönelik, "makul şüphe" gerekçesiyle yapılan polis baskınlarına CHP, MHP ve SP il başkanları tepki gösterdi.

CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, şehirlerinde dernek ve okuma salonlarına yapılan polis baskınlarının sindirme hareketi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, herkesi şekillendirme tutkusu olduğunu iddia eden Ada, "Manisa'da olanlar, buna bağlı olarak yapılmış faşistçe bir yaklaşım. 'Ya benden olacaksın ya da yok olacaksın' mantığı var. Onaylamak mümkün değil." dedi. İstanbul'da tahliye kararı veren yargıcın tutuklandığını hatırlatan Ada, bunun yargının ne denli baskı altında olduğunu, yargıçların nasıl bir baskı içinde olduğunu gösteren örneklerden biri olduğunu söyledi. Manisa'da yapılanların sindirme hareketi olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Ada, 8 Haziran sabahı bunların hepsinin son bulmasını umduğunu belirtti. Mustafa Ada, Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in, öğrencilere burs, kurban ve bağış verenleri yardım ve yataklıkla suçlaması için de bir şey söylemeye bile gerek olmadığını ifade etti. Emniyet müdürünün, "Ben nasıl kendimi bu işten kurtarırım?" anlayışı içinde bir tutum sergilediğini öne sürerek, "Başka türlü davransa her gün emniyet kadrolarının oradan oraya gönderildiğini hepimiz görüyoruz. Büyük bir olasılıkla, nasıl bu işten sıyrılırımın derdi içinde olduğunu düşüyorum." dedi. Gelinen durumun çok vahim olduğunu, sözün bittiği noktaya gelindiğini sözlerine ekledi.

'MAKUL ŞÜPHEYLE İNSANLARIN SAYGINLIĞI ZEDELENEMEZ'

MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı ise, "Toplum içinde insanların saygınlığını zedeleyici şeyler yapılabilmesi için makul şüphe değil, yeterli şüphe olması gerekir, çünkü bu hukuk yarın hepimize lazım olacak." dedi. Her şeyin hukuk içinde halledilmesi, önce suçsuzluk karinesine dikkat edilerek hareket edilmesi gerektiğini belirten Balatlı, "İnsanların suçsuz olabileceği düşünülmeli. Sansasyonel şeylerin yapılmasını tasvip etmiyorum." diye konuştu. Hukukun herkese lazım olacağı uyarısında da bulunan Balatlı, bugün iktidarda olanların yarın muhalefette olabileceğini ve aynı hukukun onlara da lazım olacağını söyledi. Daha önce ordu içinde işlemler yapılırken o zaman da masumiyet karinesine dikkat edilmediğini, bugün de dikkat edilmediğini ifade eden Balatlı, "Biz o zaman da bunun karşısındaydık, şimdi de karşısındayız." diye konuştu. İnsanların bu kadar kolay harcanmasının kabul edilemeyeceğini belirten MHP İl Başkanı Balatlı, "Maalesef hukuk bu seviyeye geldi. Allah nasip ederse Türkiye'nin gerekli onarım sürecine 7 Haziran'dan sonra geçilecek. Bu kadar yıkıntı, tahrifat, son 12 -13 senede yapılan tahrifat 7 Haziran'dan sonra MHP iktidarıyla düzelecek." dedi.
İl Emniyet Müdürü Ceren'in açıklamaları içinse, "Hiçbir zaman peşin yargılarla, peşin hükümlerle hukukun ve mahkemenin vereceği kararlar hakkında hiçbir devlet memurunun veya hiçbir kimsenin, hele de devlet erki elinde olanın konuşmasını doğru bulmuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

'YAPILANLARI DOĞRU BULMUYORUZ'

SP Manisa İl Başkanı Metin Bulduk da son dönemde şehirde yapılanları doğru bulmadıklarını, emniyet müdürünün de insanları suçlama makamında olmadığını söyledi.