Maraş olaylarının 35. yıl dönümü dolayısıyla 13 kentten gelen çevik kuvvet ve jandarma ekipleri, kent merkezi ve çıkış güzergahlarında önlem aldı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayların yıl dönümü dolayısıyla kentte güvenlik önlemlerini arttırdı. Kentin Adana, Kayseri ve Gaziantep girişlerinde MOBESE ve 3G olmak üzere 45 noktadan alınan görüntüler, İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki koordinasyon merkezinden takip ediliyor. Polis helikopterinin de destek verdiği önlemlerde, 13 ilden gelen çevik kuvvet ekipleri de tedbir aldı.

İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maraş olaylarının yıl dönümü dolayısıyla kentte çeşitli etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Bu faaliyetlerde toplulukların kendi aralarında karşı karşıya gelmemesi adına tedbir aldıklarını dile getiren Aşık, şunları söyledi:

"Şehrin hemen her noktasında görevlilerimiz var. MOBESE ve 3G canlı yayınlarıyla birlikte görüntüleri almak suretiyle güvenlik tedbirlerimizi maksimum seviyeye çıkardık. Vatandaşlarımız arasında olabilecek sıkıntıların önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu arada kanunsuz toplantı ve yürüyüşlere müsaade etmeyeceğimizi de ifade edebilirim."