Adana, Gaziantep ve Kayseri karayollarında, polis ve jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Çevre illerden gelecek gruplara yönelik kentin giriş noktalarında zırhlı araçların da bulunduğu birçok kontrol noktası oluşturuldu.
Çevre illerden takviye ekiplerin de gönderildiği kentte, yabancı plakalı araçlar ile toplu taşıma araçlarını durduran güvenlik güçleri, kimlik kontrolünün ardından sürücülerin yola devam etmelerine izin veriyor.

- CHP Milletvekilleri Gökdağ ve Türkmen kente geldi

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ve Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Yörükselim Mahallesi'ndeki Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği yetkilileriyle bir süre görüştü. 

Gökdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, 37 yıl önce yüzden fazla insanın hayatını kaybettiğini belirterek, "Tarihin en vahşi katliamı yaşanmıştır" dedi.

"1978 Olaylarında Ölen İnsanları Anma" konulu açık hava toplantısının, valilik tarafından yasaklandığını anımsatan Gökdağ, yaşamını yitirenleri anmayı insani hak ve bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması adına demokratik davranış olarak nitelendirdi.

MARAŞ OLAYLARI FOTO GALERİ

Gökdağ, "Anma etkinliğine izin verilmemesini anlamakta zorluk çekiyoruz. Buraya gelen insanlar barış, kardeşlik ve sevgi için buradalar" ifadesini kullandı.

Türkmen de 37 yıl önce birçok anne, ağabey ve çocuğun can verdiğini söyledi.

Bir daha aynı acıların yaşanmaması için haykırılması gerektiğini belirten Türkmen, "Sayın valimiz de belediye başkanımız da burada olsun. Burada bizler hep birlikte el ele kol kola acılarımızı paylaşalım" dedi.