Mardin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine içme suyu sağlayan MARSU'nun su kuyularına ait pompaların elektriği DEPSAŞ tarafından kesildi.
Bunun üzerine Mardin Büyükşehir Belediyesi zabıtası ve İmar Müdürlüğü iş yeri açma ruhsatı ve imara uygunluğu olmadığı gerekçesiyle içinde personelin bulunduğu DEPSAŞ İl İşletme Müdürlüğü binasının kaçak olduğu gerekçesi ile kapıya tebligat asarak bina girişi önünde hendek kazdı.

DEPSAŞ, yaklaşık 4,5 milyon lira borcu bulunduğu ileri sürülen Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin elektriklerini 2 gün önce kesti. Mardin Büyükşehir Belediyesi de imar ve zabıta müdürleri ile Mardin DEPSAŞ İşletme Müdürlüğü’ne gitti. Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürü Hasan İzgi burada DEPSAŞ İl Müdürlüğü yetkileri ile görüşerek, DEPSAŞ binasının iş yeri açma ruhsatı bulunmadığını belirterek, binanın boşaltılmasını istedi. Ardından belediyeye ait iş makinelerinin DEPSAŞ kapısı önüne yol çalışması yapılması için hendek kazılması için talimatını verdi. Bunun üzerine iş makineleri DEPSAŞ binası kapı girişinde hendek kazarak yolu kapattı. Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Müdürü Hasan İzgi, Belediye olarak iyi imara aykırı binalara karşı savaş açtıklarını söyledi. Şu anda yasal anlamda ilk adımı attıklarını belirten İzgi, "DEPDAŞ Müdürlüğü gereğini yerine getirmezse Cumhuriyet Başsavcılığı'na gerekli yerlere müracaatta bulunacağız. Bu iş makinesi yıkım için değildir. Burada alt yapı çalışması yapılacak. İş makineleri bunun için buradadır.” dedi

Mardin Büyük Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının elektriği, borcu bulunduğu gerekçesiyle 2 gün önce DEPSAŞ tarafından kesildi.