Mardin’de polisin düzenlediği iki ayrı operasyonda 2 adet Kalaşnikof tüfek, 660 adet Kalaşnikof fişeği, 2 tabanca ve bu tabancalara ait 42 mermi ele geçirildi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Mardin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 'Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Olaylarının Önlenmesine' yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında düzenlenen 2 ayrı operasyonda 2 adet Kalaşnikof tüfek, 660 adet Kalaşnikof fişeği, 2 tabanca ve bu tabancalara ait 42 mermi ele geçirildiği belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mardin merkez Ravza Caddesi girişinde oluşturulan uygulama noktasına gelen ve durumundan şüphelenilerek durdurulan (21……5) plaka sayılı araç içerisinde yapılan aramada; 2 adet Kalaşnikof tüfek ele geçirildi. Olayla ilgisi bulunan 4 kişi gözaltına alındı. Ayrıca düzenlenen başka operasyonda ise Kızıltepe ilçesi Akdoğan köyünde durumundan şüphelenilerek durdurulan (47……..6) plaka sayılı araç içerisinde yapılan aramada 660 adet Kalaşnikof fişeği ele geçirilmiş, 1 adet üzerinde FALCON ASTRA MOD 4000 ibaresi bulunan 7.65 mm çapında tabanca, tabancaya takılı 1 Adet Şarjör, 1 Adet üzerinde STARBECHEVERRIAEIBAR- ESPANA ibaresi bulunan 9 mm çapında Tabanca, tabancaya takılı 1 Adet Şarjör, 2 Adet 7.65 mm, 42 adet 9 mm çapında olmak üzere toplam; 42 Adet Fişek ele geçirildi. Bu olay ile ilgisi bulunan 7 kişi gözaltına alındı. Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı yaparak vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye sokan şahısların ve organizasyonların yakalanmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir."