Yakup Bülent Alnıak'ın yaşamını yitirdiği haberini alan yakınları, Alnıak ailesinin Yeşilyurt ilçesi Şifa Mahallesi'ndeki evine taziye ziyaretinde bulunuyor. Taziyeleri kabul eden baba Ahmet ve anne Zuhal Ayda Alınak, metanetli olmaya çalışıyor. Alnıak ailesinin evinin bulunduğu sokağa taziye çadırı kuruluyor.

Anne Alnıak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun Mavi Marmara Gemisi ile 4 yıl önce Gazze'ye gitmeye çalıştığını hatırlatarak, o üzücü olayda yaşamını yitirenler için çok üzüldüğünü söyledi.

Anne Alnıak, "Rabbim, onunla da imtihan etti. Tekrar geldi. Mavi Marmara'nın kitabını yazmıştı" dedi.

Oğluyla bu yıl Ramazan Bayramı'nda buluştuklarını dile getiren Alnıak, Yakup Bülent'in daha sonra Antalya'nın Alanya ilçesine gittiğini, sonradan da Suriye'de olduğunu öğrendiklerini belirtti.

Oğlunun Suriye'ye devamlı gidip geldiğini anlatan Alnıak, "Suriye'ye gideceğini bana söylemedi. Daha önce, İHH ile Suriye'ye yardım götürüyorlardı. Bir kitabı vardı, onu tamamlayacaktı artık tamamladı mı, tamamlamadı mı bilemiyorum" diye konuştu.

Oğluyla zaman zaman telefonda görüştüklerini belirten Alnıak, Yakup Bülent'in kendisine durumunun iyi olduğunu ve yazdığı kitabı bitirip döneceğini söylediğini aktardı.

 

- "Ne mutlu bana. Bir şehit annesi olmak ne demek"

Acı haberi, oğlunun dün akşam evlerine gelen arkadaşlarından öğrendiğini anlatan Alnıak, Yakup Bülent'in ölümü hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, "Sadece 'Amerika bombasından şehit oldu' dediler. Bu kadar bilgi alabildik. Başka bilgi alamadık. Sonra dediler ki 'cenaze namazı kılınmış, defnedilmiş. İsterseniz oraya yollayabiliriz.' Zaten yollasalar ben istemezdim. Söyledim arkadaşlarına, 'sakın çıkarıp yollamayın.' Gelse ne yapacağım. Rabbim oraya takdiri vermiş, takdiri oradaymış. Onun için ben istemedim" diye konuştu.

Anne Alnıak, "Ne mutlu bana. Bir şehit annesi olmak ne demek. Hepimiz öleceğiz. Allah'tan geldik, Allah'a gideceğiz ama normal ölüm var, şehadet şerbeti içmek var" dedi.

"Ben, çocuğumdan daha çok şehadet istiyordum çünkü Mavi Marmara'da o karı koca gidenleri gördüm, gıpta ettim" diyen Alnıak, "10 çocuğum da olsa, 10'unu da yollarım. İlla da Suriye diye bir şey yoktur. Onlar savaştan kaçıp buraya geldi. Burada savaş olsa, buradan kaçıp oraya gidecekler. Elhamdülillah, oğlum şehadet şerbetini içti" ifadesini kullandı.