İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Bülbül, "İsrail hukuk mücadelesini çeşitli şekillerde engellemeye ve baskı altında tutmaya çalışmaktadır" dedi.

Bülbül, Mavi Marmara Davası'na ilişkin dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Mavi Marmara Davası'nın 4'üncü duruşmasının 10 Ekim'de Çağlayan Adliyesi'nde görüleceğini anımsattı.

İHH'nın 20 yıldır Türkiye başta olmak üzere 135 ülkede faaliyet gösterdiğini dile getiren Bülbül, şunları kaydetti:

"İHH hakkında son dönemlerin en kolay suçlama yöntemi olan teröre destek gibi suçlamalarla karalama kampanyaları başlamıştır. ABD yönetimine de bu hususta baskı yapıldığı ise net bir şekilde görülmektedir. İsrail hukuk mücadelesini çeşitli şekillerde engellemeye ve baskı altında tutmaya çalışmaktadır.

Gazze Özgürlük Filosu, insanlığın ortak vicdanını temsil eden bir yardım organizasyonudur. Filoya yapılan saldırı tüm insanlığa yapılmıştır. İnsanlığın ortak davası olan Mavi Marmara Davalarını insanlık onuru adına, saldırıda şehit edilen dokuz insani yardım gönüllüsü adına, başından vurularak ağır yaralanan ve 3 yıldır yoğun bakımda olan üç çocuk babası Uğur Süleyman Söylemez başta olmak üzere tüm yaralılar adına  takip ediyor ve destekliyoruz."

Davadan İsrail'in büyük endişe duyduğunu ifade eden Bülbül, "Özgürlüğü ve adaleti herkes için isteyen şehit yakınları ile 37 ülkeden mağdurlar adına destek bekliyoruz. İnsanlık onuru ve Filistin halkının katledilmiş tüm mazlumları adına adaleti arayan taraf olmanızı talep ediyoruz. Mavi Marmara Gemisi Gazze'ye özgürlük ve insanı yardım taşıyordu. Mavi Marmara davalarının da dünyaya hak ve adalet taşıyacağın inanıyoruz."

Mavi Marmara Gemisi'nde bulunan Kahramanmaraşlı Rübeyyen Kızıl'ın da katıldığı basın toplantısı, yönetim kurulu üyelerinin "rabia" işaretiyle son buldu.