Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Süleyman Demirel’in devlet ve siyaset adına bıraktığı birikimler olduğunu belirterek, “Bu sonuçlar da Türkiye’nin gelecek siyaset hayatına, geleceğine ışık tutacak değerde ve kıymettedir. Bütün bunlar değerlendirilecektir.” dedi.

Mehmet Ağar, Süleyman Demirel’in vefatı nedeniyle Günez Sokak'a taziye ziyaretinde bulundu. Süleyman Demirel ile ilk defa kaymakam olduğu zaman tanıştığını belirten Ağar, “O zaman bir karşılaşmamız olmuştu. Bürokrasi hizmetinde uzun yıllar birlikteliğimiz oldu. Kendisi ilk başbakanlığından başlayarak çok donanımlı, çok bilgili ve çok güçlü birisiydi. Tamamıyla göreve hazır olarak geldiği Türkiye’nin 65-69 dönemi yine Türkiye’yi teslim edeceği gibi Türkiye’nin modernleşmesinin, kalkınmasının çok önemli etaplarından birisini geride bıraktığı yıllardır.” diye konuştu.

Ağar, siyaset hayatında inişlerin, çıkışların, zorlukların olduğunu belirterek, şunları dile getirdi: “Bütün bunlara baktığımızda doğruların daha ağır bastığı sadakatle vefa ile millete hizmet etmiştir. Bu süreç içerisinde birçok kişi ile münasebet içerisinde oldu. Bu süreç içerisinde herhangi bir kırılma, darılma olmaksızın süreç tamamlanmıştır. Allah’ın verdiği ömrün nihayeti vardır. Bugün de kendisine millet olarak son görevlerimizi yapmaktayız. Siyaset ve devlet hayatında yaşanan bunca tecrübenin ortaya koyduğu birikimlerden sonuçlar vardır. Bu sonuçlar da Türkiye’nin gelecek siyaset hayatına, geleceğine ışık tutacak değerde ve kıymettedir. Bütün bunlar değerlendirilecektir. Biz de bugün bu görevimizi ifade ettik. Isparta’da da inşallah bu görevimizi ifa etmiş olacağız.”