Hadi Özışık bugün sosyal medyada on binlerce kişinin hedefi haline geldi. Peki ama Hadi Özışık neden bu kadar büyük tepki aldı. Hadi Özışık'ın eleştirdiği Mehmet Boynukalın kimdir? Çok sayıda kişinin #MehmetBoynukalınYalnızDeğildir etiketiyle destek verdiği Mehmet Boynukalın ne iş yapıyor? İşte Cevabı.

ANAYASA'DA İSLAM OLSUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yeni anayasa' çıkışı sonrası yapılan yorum ve tartışmalara Ayasofya Camisi'ne "baş imam" olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın da katıldı. Prof. Boynukalın, yeni anayasada laiklik ilkesinin yer almaması çağrısı yaparken, "Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün" dedi.

Boynukalın, Twitter hesabından, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” ifadelerini kullandı. Ayasofya baş imamı mesajını "#AnayasadaİslamOlsun" etiketiyle bitirdi.

HADİ ÖZIŞIK'TAN TEPKİ

Hadi Özışık, şunları söyledi:

“Senin görevin şu: Günde 5 vakit, Ayasofya’ya gelen insanlara namaz kıldırmak. Cuma namazını eda ettirmek. Başka da bir görevin yok. Siyaseten de görevin yok. Senin asli görevin bu. Peki sana mı düşmüş, Anayasa’da laiklik olmasın demek? Sen kimsin ya? Kimden güç alıyorsun kardeşim? Gücünü bize söyle de ona göre hareket edelim, tedbirimizi alalım? Sen kimin adına racon kesiyorsun? Sen hangi kişinin nüfusunu kullanarak böyle bir ifadeyi kullanırsın, Türkiye’yi karıştırmak için fitne fesat üretirsin? Ey Boynukalın, boynun devrilsin senin. Laiklik sana niye batıyor ya?”

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Hadi Özışık'ın bu paylaşımlarının ardından sosyal medyada açılan #hadsizhadiözışık ve #MehmetBoynukalınYalnızDeğildir hasthagları ile on binlerce yorum yazıldı. Eleştirilerin yoğunlaşması üzerine Hadi Özışık özür diledi. Videoyu yayından kaldıran Hadi Özışık şubları söyledi:

“Herkese selam arkadaşlar, sizden gelen eleştiriler ağır basıyor, BAŞIM ÜSTÜNE demiştim. Ağırlıklı olarak üslubum konusunda sert eleştiriler alıyorum. Haklısınız, eleştiri yapmam gerekirken maksadımı aşmışım. Neredeyse hepiniz bu görüşte birleştiniz. O halde sizi dinlemek düşer bana. Üzdüğüm, gönlünü kırdığım herkesten ÖZÜR diliyorum. Videoyu da yayından kaldırıyorum.”