AK Parti eski milletvekili avukat Süleyman Sarıbaş'ın yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen işadamı Mehmet Cengiz hakkında millete küfür ettiği gerekçesiyle açtığı 8 bin TL'lik manevi tazminat davasını kazanmasının ardından söz konusu iş adamı aleyhinde dava açanlara yenileri ekleniyor. CHP Samsun Gençlik Kolları Başkanı Burak Bulgurcuoğlu ve gençlik kolları üyesi bir grup yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen işadamı Mehmet Cengiz hakkında millete küfür ettiği gerekçesiyle Samsun adliyesinde dava açtı.

Bulgurcuoğlu yaptığı açıklamada iş adamı Mehmet Cengiz’in 25 Aralık yolsuzluk soruşturması kapsamında internet ortamındaki bir ses kaydında "Bu Milletin a.... koyacağız" şeklinde küfrettiğini hatırlatarak, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına böylesi bir hakaret ve aşağılayıcı söylemde bulunan şahsa karşı, cumhuriyetimizin ve devrimlerin kurucusu, koruyucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gençlik Kolları’nın sessiz kalması söz konusu olmamalıdır ve olmayacaktır.” dedi.

Bulgurcuoğlu, “İktidar partisinin yolsuzluğunda aldığı ihale üstüne ihalelerle kendi payına düşen yolsuzluk kotasını doldurmuştur. Sterilize yolsuzluk silsilesinde Türkiye Cumhuriyeti halkını aşağılayıp kendi hegemonyalarını kurmak istemişlerdir. Bizler bu ülkenin evlatları, fertleri olarak şahsımıza yapılan böylesi bir hakaret karşısında eğilip bükülmeyecek dimdik durup hesabını soracağız. Ceplerini doldurmak için milletimizin refahını ve menfaatlerini geri planda bırakmalarına göz yummayacağız. Türkiye Cumhuriyetine hizmet eden işçinin emekçinin aşağılanmasını engelleyeceğiz. Bu dava bizim, bu dava işçinin emekçinin vatana hizmet edenlerin davasıdır. En ufak sivri bir kelimenin hakaret olarak sayıldığı bir ortamda öylesine çirkin bir söylemin gerekli cezası verilmelidir. İktidar ve yandaşlarının yaptığı alenen yolsuzluğun yozlaşmanın örneğidir ve cezası bir yerden başlamalıdır.” diye konuştu.