Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş, kendilerinin adam gibi sendikacılık yaptığını, bunu dosta- düşmana gösterdiklerini belirterek, yandaş sendikaya, "İyiye iyi, kötüye kötü, hırsıza hırsız deyin, doğruyu söyleyin" dedi.

Türk Büro-Sen Çankırı Şubesi, olağanüstü genel kurul toplantısı ile organlarını yeniledi. Hacı Ali Dinlenme Tesisleri Karatekin Salonunda düzenlenen toplantı; Genel Merkez yöneticileri, Kastamonu Kamu- Sen Şube Başkanlığı başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, İl Genel Meclis üyeleri, Kamu- Sen'e bağlı şube başkanlarının katılımı ile gerçekleşti. Toplantının Divan Başkanlığını Türk Kamu- Sen eski Genel Basın Sekreteri Ahmet Azizioğlu, başkan yardımcılığını Emine Memiş, sekreterlikleri, Serpil Çay ile Saime Ergan yürüttü.

Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş, sendikacılık faaliyetleri hakkında bilgi verdiği uzun konuşmasında sendikacılarda aranan vasıfları sıralayarak, "Kamu- Sen haksızlık karşısında susmayarak duruşunu sergiledi, sergilemeye devam edecek." dedi. Sınavsız memur alımını doğru bulmayan Memiş, kendilerinin adam gibi sendikacılık yaptığını, bunu dosta- düşmana gösterdiklerini belirterek, yandaş sendikaya, "İyiye iyi, kötüye kötü, hırsıza hırsız deyin, doğruyu söyleyin" diye seslendi.

Türk Büro-Sen Genel Başkan yardımcıları Osman Eksert ve Cafer Öztürk: “Önümüzdeki günlerde ülkeyi idare edenlerin memur hakkında yani biz kamu çalışanları hakkında güzel düşünceleri yok. Kamu çalışanlarını malum sendikaya vermiş. Bu sendikada kamu çalışanlarını masada satmış. Ve karşılığında bir ödül almış. Aldığı ödül ise genel başkanlığı bırakarak bir siyasi partiye, yani memuru pazarladığı ülkeyi idare eden siyasi iradeye müracaatta bulunmuş artık milletvekili olacak. Bu kişi bizi sattı. Kendi menfaatini ve vekilliğini garanti altına altı. Biz kamu çalışanı olarak buna layık mıyız? Yeni anayasa yarın gündeme gelecek ve o anayasada memurun iş güvencesinin kaldırılması. Görüşmeleri yapılacak. Türkiye Kamu-Sen 23 yıldır sahada. O yıldan bu zamana kadar kaç hükümet geldi geçti. O hükümetlerin hepsine karşı muhalefet yaptık ama siyasi muhalefet değil hak arama muhalefeti yaptık.“ dedi.

Yargı gözetiminde yapılan yönetim kurulu, denetleme kurulu ve disiplin kurulu üye seçimlerine tek liste ile gidildi. Seçimler sonunda yönetim kurulu asıl üyeliklerine: Metin Memiş, Erol Demir, Yüksel Demirbaş, Feyzullah Karadeniz, Hüseyin Özden, Bekir Eraslan, Yakup Eskimez seçildi.