Memur-Sen, artan terör saldırılarını lanetlemek için yönetimlerine bağlı 11 sendika başkanın da katıldığı bir toplantı düzenledi. Sendika adına konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, terör olaylarını kınamak yerine muhalif medyayı hedef aldı.

Memur-Sen, terörü protesto için Memur-Sen Genel Merkez yönetimine bağlı 11 sendika başkanı ve teşkilatın katılımıyla Feshane’de ortak deklarasyon açıkladı. Terörü lanetlemek yerine muhalif medyayı hedef alan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “7 Haziran 2015 Genel Seçimleri sonucunda oluşan siyasi belirsizliği, kirli emelleri ve alçakça planları için kullanan terör örgütleri, masum insanları hedef seçmiş ve katliamlara başlamıştır. 20 Temmuz Suruç’ta 32 gencimizin hain eller tarafından katledilmesinin ardından Türkiye yeniden terör sarmalının için çekilmiştir. Küresel bir saldırı altındayız. Küresel saldırıya yaptıkları haberler ile destek verenler var. Bir taraftan küresel şer şebekelerinin kanlı senaryolarına kanlı kalemleriyle figüranlık yapıyorlar. Daha açık konuşacak olursak; terör örgütlerini meşrulaştırma ihalesini alan malum medya terör örgütlerinin sözcülüğünü paralel medya bunların başını çekiyor. Millet bu vesayeti gezi kalkışmasında 17 Aralık darbe girişiminde MİT TIR’larına yapılan operasyonlarla yerle bir etti.” dedi.

Yalçın, şöyle konuşmasını şöyle sürdürdü: “Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir. Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar, ister PKK ister IŞİD isterse DHKP-C’den gelsin; terörü teröre destek verenleri terörün arkasındaki iç ve dış güçleri şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.

PKK’ya silah bırakma çağrısında bulunan Yalçın, “Çare teröre karşı yekvücut olmak günüdür. Çare terör örgütlerinin oyununa gelmeden demokratikleşme çalışmalarını sürdürmektir. Çare sıkıyönetim ve olağanüstü hal tuzağına düşmeden terörle etkin mücadeleyi yürütmektir. Çare etnik fitneye karşı kardeşlik hukukunu zirveye taşımaktadır. Çare, tüm insanlık suçu olan teröre karşı insanlığı terörle ortak mücadelede buluşturmaktadır. Memur-Sen ailesi olarak sivil toplum kuruluşları olarak, bölge halkı incitilmeden terörün kökü kazınana kadar verilecek sosyal, siyasi ve askeri mücadelenin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. PKK ve diğer terör örgütlerini barışa ve ateşkese değil direk silah bırakmaya, ülkemizi terk etmeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.