Mersin'de yapımı devam eden 1259 yataklı şehir hastanesi inşaatında çalışanlardan 64'ünün, taşeron firma tarafından alacakları ödenmeden işten çıkarıldığını öne süren işçiler eylem yaptı. 1500'e yakın işçinin de işe gitmeyerek destek verdiği eylem sırasında işçiler ile güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Kendileri ile alay edildiğini öne süren işçiler, güvenlik görevlilerine saldırdı. Çevik Kuvvet ekipleri işçileri güçlükle sakinleştirdi.

Merkez Toroslar ilçesinde yapımı devam eden 1259 yataklı Şehir Hastanesi'nde çalışan yaklaşık 1500 işçiden 64'ünün alacakları ödenmeden işten çıkarıldığını öne süren işçiler eylem yaptı. 1500 işçi, işten çıkarılan arkadaşlarına destek vermek için işe gitmeyerek koğuşlarının önünde toplandı. Sloganlar atan işçiler arkadaşlarına destek verdi.

İşten çıkarılan işçiler ise gazetecilerin içeri alınması üzerine kapı önünde basın açıklaması yaptı. 2 aydır burada çalıştıklarını belirten işçiler haklarının verilmediği gibi işten çıkarıldıklarını belirttiler. Kaldıkları mekanlardan dert yanan işçiler, yetkililerden sorunlarına çözüm bulmasını istedi. İşçiler 'İşçiyiz haklıyız hakkımızı alırız' şeklinde slogan attı.

Açıklama sonrası koğuşlarına döndükleri sırada işçilerden birinin, güvenlik görevlilerinin kendileri ile alay ettiğini öne sürmesi ortalığın bir anda gerilmesine neden oldu. İşçiler, güvenlik kulübesine doğru yönelerek kendileri ile alay ettiği öne sürülen görevliyi linç etmeye kalktı. İşçiler ellerine geçirdikleri taş ve malzemeleri görevlinin bulunduğu kulübeye doğru attı. Yaşanan arbede sırasında görevliyi arkadaşları kalabalığın elinden kulübeye sokarak kurtardı. Bu sırada atılan taşlardan yaralanan görevli, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çevik Kuvvet ekiplerinin gelmesi üzerine sakinleşen işçiler koğuşlarına döndü.