Mersin Valisi Özdemir Çakacak, HDP il binasında meydana gelen patlama ile ilgili, ellerinde birtakım bilgiler bulunduğunu, arkadaşlarının çalışma içinde olduğunu, faillerinin en kısa zamanda ortaya çıkarılacağını düşündüklerini söyledi.

Vali Çakacak, Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen 19 Mayıs törenleri sonrası gazetecilerin HDP il binasında dün meydana gelen patlama ile ilgili sorularını cevaplandırdı. HDP il binasında dün saat 10.00 sıralarında bir patlama meydana geldiğini ifade eden Çakacak, patlamanın akabinde olay yeri inceleme ekipleri ve bomba uzmanlarının olay yerinde inceleme yaptığını, incelemelerde yaralı olmadığının tespit edildiğini kaydetti. Patlama sonunda hem il binasında hem de iş hanında maddi hasar meydana geldiğini anlatan Çakacak, "Emniyetin tüm birimleri bunun üzerinde çalışıyorlar. Elimizde birtakım bilgiler var ama burada paylaşmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Neticelendirdikten sonra geniş açıklama yapmak uygun olur." dedi.

Türkiye'nin önemli bir seçim süreci içinde olduğunu vurgulayan Çakacak, "Bu tür olaylar her ne kadar bir partiye yapılmış olsa dahi bütün partilere yapılmış gibi hissediyoruz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bir partiye yapılan bütün partilere, demokrasimize yapılmış addedilir. Arkadaşlarımız çalışıyorlar, bir takım bilgiler var elimizde ama netleştikten sonra açıklamanın daha uygun olacağını düşünüyorum. HDP il teşkilatına geçmiş olsun dileklerimi de iletiyorum." diye konuştu.

Bombanın türü ve çiçek ile gönderilip gönderilmediğinin sorulması üzerine Çakacak, "Doğrudur, bir çiçek var. Görevlilerden alınan bilgiye göre bir çiçek getirilmiş. Çiçek de balkona konulmuş, balkonda patlama meydana geliyor.
Daha geniş bilgiler var ama müsaade ederseniz daha fazla açıklama yapmayayım. Çünkü olayın faillerinin yakalanmasına dönük bilgiler olduğu için ayrıntı doğru değil. Arkadaşlarımız ciddi çalışma içerisindeler. En kısa zamanda faillerin ortaya çıkarılacağını düşünüyoruz." cevabını verdi.

Çakacak, çiçeğin kim tarafından gönderildiğinin bilinip bilinmediği yönündeki soruya ise "Elimizde bir takım bilgiler var ama çok net açıklama yapılmaz bu şeylerde. Konunun üzerinde ciddiyetle durulduğunu ifade etmek istiyorum." demekle yetindi.