Mersin'de iki katlı binada gece meydana gelen ve 1'i ağır 5 kişinin yaralandığı göçüğün gündüz görüntüsü, facianın boyutunu gözler önüne serdi. 4 kişinin vatandaşlar 1 kişinin ise arama kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak kurtarıldığı göçükte Hatice Zihnetler isimli kadının kopan bacağı geri dikilemedi. Ziynetler'in 1 aylık bebeğinin yoğun bakımdaki tedavisinin ise sürdüğü bildirildi.

Merkez Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi 4605 Sokak'ta bulunan iki katlı bir binanın üst katında henüz belirlenemeyen bir nedenle çökme meydana gelmişti. Can pazarının yaşandığı olayda yan söz konusu binada bulunan 1 aylık bebek Uğur Yiğit Zinetler ile yan binada bulunan Murat Yıldırım, Samire Yıldırım ve Suriye uyruklu Krano Tamir, vatandaşlar tarafından çıkarılarak ambulanslarla hastanelere kaldırılırken Hatice Zinetler ise sıkıştığı yerden arama kurtarma ve itfaiye ekiplerinin çabası ile çıkarılmıştı. Hatice Zinetler'in kopan bacağı bütün çabalara rağmen dikilemedi. Hatice Zinetler'in bir aylık bebeği Uğur Yiğit ile diğer yaralıların Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Çöken binanın gündüz görüntüsü faciayı gün yüzüne çıkardı. Binana can kaybının yaşanmaması sevindirirken belediye ve Mimarlar Odası'ndan gelen ekipler inceleme yaptı.

Söz konusu binanın sahibi Uğur Zinetler yaptığı açıklamada seyyar olarak şalgam sattığını söyledi. Akşam saat 10-11 gibi uykuya daldığını ifade eden Uğur Zinetler, "Birden bire çatırtıyla birlikte bir ses geldi. Üst kat çökmüştü. Kendimizi zor dışarı attık. Kurtardık çok şükür. Gelinim bacağını kaybetti. Torunum yoğun bakımda. Onların sağlıklı olmasını istiyorum başka bir şey istemiyorum. Başka bir sıkıntımız yok çok şükür. En güzel servet can sağlığı değil mi? Bizim için önemli olan bu." diye konuştu.

Binanın yıkılma sebebi ile ilgili ise Zinetler "Dün akşam deprem olmuş diyorlar. Saat 6 buçuk gibi falan ben öyle bir duyum aldım. Daha öncede 4 şiddetinde bir deprem olmuştu. Onların etkisi de oldu. Evde biraz eski olduğu için yıkıldı. Yetkililerden mağdur bir insana ne yapılıyorsa bize yapmalarını istiyorum. " ifadelerini kullandı.

Öte yandan facianın yaşandığı ilk anlar bir vatandaşın cep telefonu ile görüntülendi. Binadan yaralı çıkan ve sıkışan bir kadının panik halleri görüntülere yansıdığı görüldü. Vatandaşların sıkışan kadına çaresizce yardım etme çalışıyor.