Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, 'Savaşa Hayır! Barış Hemen Şimdi!' çağrısı yaptı.

“19 Eylül TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü nedeniyle Atatürk Heykeli önünde toplanan meslek odaları temsilcileri, “Savaşa Hayır! Barış Hemen Şimdi!” şeklinde slogan atarak terörü protesto etti.

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Remzi Çınar, dayanışma gününü kutlarken ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı sürece de değinmek istediklerini dile getirdi. Türkiye’nin yaşadığı terör sorununa dikkat çeken Çınar, şunları ifade etti: “Ülkemiz 7 Haziran Genel seçimlerinden bu yana Saray merkezli bir idare ile parlamentonun ve anayasanın askıya alındığı karanlık bir girdabın içine sürüklenmektedir. İktidar hırsı ile gözlerini kan bürümüş olanlar ağızlarından kan damlayarak toplumu savaşa ve ölüme davet etmektedirler. Artık yeter diyoruz. Daha fazla gözyaşı dökmek, tabut taşımak istemiyoruz. Asker, polis, genç, kadın, çocuk cenazelerinin sonu gelmiyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki cenazelerdeki akan gözyaşlarına artık yüreğimiz dayanmıyor. Biz ölümleri senden benden diye tasnif etmiyoruz. Her ölümün ardından binlerce yıldır birlikte yaşadığımız bu topraklarda toplumsal barış ve geleceğimiz adına kaygı duyuyoruz.”