Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO), turizm şehrinde, esnafın, turistle alışverişte ürün satımında zorluk çekmemesi için yabancı dil kursu açacağını bildirdi. MESO, ücretsiz olan kursu Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü(HEM) ile birlikte düzenleyeceğini kaydetti.

MESO Başkanı Hasan Çelik, yaptığı açıklamada, kursun İngilizce, Almanca ve Rusça dillerinde olacağını, kursa katılmak isteyen esnafın 2 Şubat tarihine kadar MESO'ya kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlayan Manavgat'ta yabancı dil bilmenin çok önemli olduğunu belirten Çelik, turiste mağazasında ürününü satmada ve ürünün nitelikleri hakkında bilgi vermede esnafın yabancı dil bilmesinin tarihi öneme sahip olduğunu altını çizdi.

Esnafın Rusça, Almanca ve İngilizce bilmesinin kalıcı dostluklar kurma adına önemli olduğuna işaret eden Çelik, şunları kaydetti: "Manavgat'ımız Türk turizminin başkentidir. Manavgat'ın her geçen gün artan turizm potansiyeline ve esnaflarımıza katkıda bulunmak amacıyla ücretsiz İngilizce, Almanca ve Rusça kurslar düzenledik. Bu kurslar sayesinde esnafımız bölgemize gelen yabancı misafirlerimizle daha iyi diyalog kuracaktır. Manavgat'ımızın daha iyi tanıtımını yaparak, daha iyi ticaret gerçekleştirecektir."

Çelik, ücretsiz kurstan yararlanmak isteyen üyelerin odalarına gelerek kimlikleri ile birlikte 2 Şubat tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerektiğini ifade etti.