Uzunçayır Metrobüs durağında uygulama yapan polis ekipleri terör örgütüne üye olmatan kaydı bulunan 2 zanlıyı silahlarıyla birlikte gözaltına aldı.

Zanlılar üzerinde yapılan aramalarda 2 tabanca ile bunlara ait mermiler dikkat çekti. Aynı uygulamada adam yaralamaktan kaydı bulunan başka bir kişinin üzerinde de ruhsatsız tabanca çıktı. Zanlılar ifadeleri alınmak üzere Kadıköy Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olay saat 17.00 sıralarında Kadıköy Uzunçayır Metrobüs Durağı'nda meydana geldi. Rutin uygulama yapan Kadıköy Emniyet Müdülüğü'ne bağlı Yunus Polis ekipleri hareketlerinden şüphelendiği 2 kişinin üzerini aradı. Zanlılar V.A ve Ş.A'nın üzerinde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ait mermiler bulundu. Gözaltına alınan şahısların PKK'ya üye olmaktan kaydının bulunduğu, V.A'nın aynı zamanda polis tarafından arandığı anlaşıldı.
Kelepçelenen zanlılar emniyete götürüldü. Zanlıların üzerinde bulunan tabanca ve mermilere ise el konuldu.

Öte yandan, aynı yerde adam yaralamaktan kaydı bulunan başka bir kişi de ruhsatsız silahıyla birlikte gözaltına alındı. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.