Hatay'ın Erzin ilçesinde MHP teşkilatı tarafından iftar programı düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftarda kardeşlik, hoşgörü ve barış mesajları verildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzin İlçe Teşkilatı, bir lokantada Ramazan ayı dolayısıyla iftar verdi. İftar yemeğine; MHP İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı, İlçe Başkanı Müzeyyen Akın, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve partililerden oluşan yaklaşık 700 kişi katıldı. Okunan Kur'an-ı Kerim ve dualarla başlayan iftarda, İslam alemine barış, hoşgörü ve kardeşlik çağrısı yapıldı. İftarda vatandaşlara mercimek çorbası, kavurma ve pilav ikram edildi.

Ramazan'ın manevi ruhunun 1 ayla kısıtlı kalmaması gerektiğini söyleyen MHP İlçe Başkanı Müzeyyen Akın, "Ramazan, gergin süreçlerden geçen ülkemiz açısından önemli, manevi bir iklim oluşturdu. Ramazan ayındaki hissedilen manevi duyguların 1 ayla kısıtlı kalmaması gerekir. Her günümüzü ramazan gibi yaşamalı, yaşadığımız çevreye, yakınlarımıza, ülkemize karşı her zaman hoşgörüyü, tevazuyu eksik etmememiz gerekir. Herkese şimdiden iyi bayramlar diliyorum." dedi.

Ramazan'ın iklimine uymadığı için siyasi konuşma yapmak istemediğine değinen MHP Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı ise "Ramazan ayı, kardeşlik ayıdır. Artık son güne geldik, bayramı karşılayacağız. O yüzden bu aydaki manevi atmosferi her zaman yaşatmalıyız. Hoş görüyü, kardeşliği, barışı elden bırakmayalım. Bize biz olduğumuzu, beraber, kardeş olduğumuzu hatırlatan milli, manevi duyguları elden bırakmayalım." ifadelerini kullandı.