MHP Gaziantep İl Başkanı Ali Muhittin Taşdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Artık bu gömlek bize dar geliyor. Bu beden bu gömleğe sığmıyor’ sözlerini hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanı gömlek değiştirmeye alıştı. Önce Milli Görüş gömleğini değiştirdi şimdi de Türkiye gömleğini değiştirmek istiyor sanırım.” dedi.

MHP İl Başkanı Taşdoğan, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarafsızlığını bozduğunu, seçim öncesi siyasi parti lideri gibi oy arayışı içerisine girdiğini söyledi. Taşdoğan, “Cumhurbaşkanı, her zamanki gibi tarafsızlığını bozdu. Yaklaşan seçimler öncesinde mevcut siyasi parti için oy istedi. Bu olay cumhurbaşkanlığı yeminine uygun değildir, yemininin gereğini yapması gerekir.” diye konuştu.

Kendine saraylar yaptıran Erdoğan’ın, ‘Suriye'den gelen komşularımız bu durumda iken bize rahat içinde, konfor içinde yaşamak yakışmaz’ sözlerine tepki gösteren Taşdoğan, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanı, Suriyeli mülteciler için muhacir tabirini kullandı. Ne onlar muhacir ne de biz ensarız. Bu dönem sahabe dönemi değil. Suriyeli misafirlerle sorunlarımız katlandı. Kendisi bin odalı sarayında rahat olduğu için sorunları biz göğüslüyoruz. Güvenlik, eğitim, trafik sorunlarımız arttı.”

"5 YILDIR FAALİYETTEKİ TESİSLERİN AÇILIŞI YAPILDI"

Erdoğan’ın toplu açılış töreninde 5 yıldır faaliyette olan tesislerin açılışını gerçekleştirdiğinin bilgisini veren Taşdoğan, “5 yıldır faaliyette olan tesislerin de açılışını yaptı. Ayrıca, henüz inşaatı bitmemiş yerlerin de açılışı yapıldı. Bunlar seçim çalışmalarıdır. Bu durum cumhurbaşkanlığı makamına yakışmadı. Ayrıca, Erdoğan’ın mitingine zorla insanlar götürüldü. Mitinge götürülen insanlar daha sonra bizlere ulaştı. Bu durum çok çirkin bir uygulamadır.” ifadelerine yer verdi.