MHP Kadın Kolları Koordinatörü Nevin Taşlıçay, yaşlıların var olan sorunlarının göstermelik huzur evi ziyaretleriyle çözmeye yetmeyeceğini söyledi.

‘Yaşlılara Saygı Haftası’ sebebiyle yazılı açıklama yapan Kadın Kolları Koordinatörü Taşlıçay, yaşlıların geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran, kültür ve değerleri yarınlara ileten en kıymetli varlıklar olduğunu söyledi. Taşlıçay, şöyle devam etti: "Yaşlılar ile sağlıklı iletişim kurmak, medeniyetin kuşaklar arasında kesintisiz aktarımı için hayati önem taşımaktadır. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. 75 milyonu aşmasıyla gurur duyduğumuz nüfusumuzun, 2013 yılı değerlerine göre, yüzde 7,68’i 65 yaş üstü vatandaşımızdır. Bu oran her sene biraz daha artmaktadır. Toplumu geliştirmeye yönelik politikalar üretirken, tıpkı kadınlar, çocuklar ve engelliler gibi yaşlıları da topluma entegre biçimde düşünerek çok yönlü bir kalkınma sağlamalıyız."

"TÜRKİYE'DEKİ YAŞLILAR GÜÇLÜK YAŞIYOR"

Son yıllarda hükümet politikaları ile emeklilik yaş haddinin yükselmesinin ve emekli maaşlarında yeterli iyileştirmenin yapılmamasının yaşlılar için oldukça güç yaşam koşulları oluşturduğunu ifade eden Taşlıçay, "Yaşlılarımızın hak ettikleri itibarı görmesi, daha rahat koşullarda yaşamlarına devam edebilmeleri ve toplumdan soyutlanmamaları hususunda hem devletimize hem de vatandaşlara büyük görevler düşmektedir. Ömürlerini, çalışarak ülkesine ve ailesine feda eden yaşlılarımıza, devletimizin daha iyi imkanlar sunması en büyük temennimizdir. Bir ülkenin refah seviyesini gösteren temel faktörlerden biri, kuşkusuz, mutlu ve umutlu yaşlılardır. Bu sebeple, kendilerini yalnız hissetmeyecekleri ve hayatlarından bazı parçalar bulabilecekleri sosyal ortamlar çoğaltılarak, yaygınlaştırılabilir. Böylece yaşlılarımızı sosyal hayata kazandırarak onları mutlu edebilir ve yaşanmışlıklarından faydalanabiliriz. Yaşlılar Haftası içerisinde göstermelik huzurevi ziyaretleri yapmak ne yazık ki yaşlılarımızın var olan sorunlarını çözmeye yetmemektedir." görüşünü iletti.