Tosun'un bas açıklaması şu şekildedir:

10 Kasım Cumartesi günü Siirt İli Pervari İlçesinde meydana gelen Askeri Helikopterin düşürülmesi sonucu 17 Mehmetçik Şehit olmuştur.Şehitlerimizden biri de hemşehrimiz Uzman Çavuş Ömer Büyükköse'dir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailesine ve Türk Milletine baş sağlığı diliyorum.

Milli ve manevi değerlerimiz için, vatanın bölünmez bütünlüğü için, bu topraklarda millet olarak bir bütün halinde hür olarak yaşamak için, minarelerden ezan sesinin dinmemesi için, göklerden bayrağımızın inmemesi için canlarını feda eden şehitlerimize son yolculuklarında daha itinalı daha görkemli bir şekilde yolcu etmemiz gerekmektedir.

Şehit ile ilgili bilgilendirme ve açıklama kamuoyuna yapılmamaktadır. Cenaze namazı sonrası acele bir şekilde ambulansa konularak şehrin arka sokaklarından acele bir şekilde mezarlığa intikal ettirilmektedir. Cenazeye katılmak isteyen vatandaşlar camide kala kalmaktadırlar,  servis araçları bile temin edilmemektedir.

Oysa ki Şehit cenazeleri kortej halinde şehrin merkezinden mezarlığa kadar ağır ağır yürüyüş halinde, tekbirlerle, dualarla götürülmelidir. En azından güzergah üzerindeki insanların fatihaları da alınmalıdır.

Bir protestodan mı korkulmaktadır. Halkın tepkisinden mi çekinilmektedir. Oysa Kahramanmaraşlı  cenaze törenlerinde hele hele Şehit cenazesinde sağduyulu, vakur bir şekilde Şehidine son görevini yapacak olgunluğa sahiptir. Kahramanmaraşlı  bu milletin birlik ve beraberliğini gösterir, Devlet Millet kaynaşmasını pekiştirir, hainlere ve bölücülere gözdağı verir.

Açlık grevlerine blöf, şov diyenler, bunun yanında açlık grevi yapanların Ana Dilde Savunma isteklerini veriyorlar, verilen bu tavizler teröristleri azdırmaktadır.

Şimdi de idam cezasını gündeme getirmekle blöf yapmıyorlarsa , getirsinler meclise Milliyetçi Hareket Partisi olarak tam destek verecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak tekrar Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan Rahmet yakınlarına ve Büyük Türk Milletine başsağlığı diliyoruz.